Pilt Jeannine Ganaye'st, mida Robbins aastakümneid alles hoidis, pärineb aastast 1944. Toona vapper sõdur Robbins leidis prantsuse linnakesest naise, kes oli nõus tema riideid pesema. See oli Jeannine ema ja kiirelt armus ta tütresse. Paar veetis koos imelised kaks kuud, kuni Robbins pidi kiirelt lahkuma idarindele. "Ma ütlesin talle, et ehk tulen veel tagasi ja võtan su, ent asjad ei läinud nii," selgitas Robbins Prantsuse telekanalile France 2.

"Kui ta lahkus ma nutsin ja olin muidugi väga kurb. Ma soovinuks, et ta poleks pärast sõda Ameerikasse naasnud," meenutas naine.

Pärast sõda, 1945. aastal, hakkas Jeannine õppima inglise keelt, lootuses, et Robbins ühel päeval talle järele tuleb, ent seda ei juhtunud, Robbins naasis Ameerikasse ja abiellus hoops naisega, kellega oli koos 70 aastat. 2015. aastal Robbinsi abikaasa suri.

Ka Jeannine armus, abiellus 1949. aastal ja sai perekonnanimeks Pierson. Temast sai viie lapse ema.

Ent Robbins ei unustanud oma prantslannast armastatut kunagi, ja Jeannine oma kuuma noorusarmastust. Mees hoidis peidus alles mustvalget pilti kümneid aastaid.

Robbins, tänaseks 98-aastane, oli kindel, et naine on juba meie seast lahkunud, ent Normandia lahingu aastapäeval antud intervjuus tunnistas, et sooviks kas või naise perekonna leida.

Asjast huvitunud ajakirjanikel õnnestus ime - nad leidsid 92-aastase Jeannine'i Montigny-lès-Metzi vanadekodust, umbes 40 kilomeetri kaugusel paari kohtumiskohast. Nad korraldasid neile taaskohtumise, öeldes sõjaveteranile "Ta on elus ja ootab sind."

Kohtudes vaatasid armastajad teineteisele sügavalt silma ja mees tõdes vaid "Ma armastasin sind alati, ma ei saanud sind oma südamest välja."

"Ta ütles, et armastab mind. Nii palju sain aru," sõnas Jeannine Pierson prantsuse ajakirjanikele. Robbins tõmbas kohtumisel välja ka 1944. aastal tehtud pildi, sõnades naisele "See oled sina."

"Ma mõtlesin ta peale palju, lootes, et ehk ta tuleb tagasi. Ma soovinuks, et ta tulnuks," tunnistas Jeannine. "Tead, kui sa abiellud, ei saa sa seda enam teha," vastas Robbins.

Paar sai koos veeta mõned tunnid, kui Robbins pidi minema Normandia aastapäeva tähistamisele. Mõlemad nüüdseks lesed, lubasid nad, et kohtuvad veel.

"Jeannine, ma armastan sind," lõpetas Robbins kohtumise silmad vees, nende huuled kohtumas suudluseks esmakordselt pärast 75 aastat.