Juba sel pühapäeval kutsutakse helistama oma vanematele sugulastele, et need kriisi ajal ei peaks üksindust taluma.

"Kutsume üles vähemalt igal pühapäeval kuni eriolukorra lõpuni helistama oma vanavanematele, vanematele, tädidele- onudele, headele sõpradele ja ka neile, kellega teed ei ole aastaid kokku viinud. Anname teada, et mõtleme neile ja ütleme, et nad on meile olulised – püsigem kodus," ütles eeskujuliikumise Valge Õhupall eestvedaja Tamo Vahemets. "Kuivõrd me ei saa igapäevaselt viiruse levimise ohu tõttu nendega näost näkku suhelda, siis ähvardab eakamaid inimesi isoleerituse tõttu üksindustunne. Peame sellest ühiselt üle saama."

Üleskutse "Hoolime lähedastest" eesmärk on pöörata tähelepanu asjaolule, et rasketel hetkedel vajame me tavapärasest enam teadmist, et lähedastega on kõik korras ning kinnitust selle kohta, et me ei ole üksi – meist hoolitakse.

Hirvo Surva üleskutse: "Head sõbrad! Peale oma kõige lähedasemate inimeste, kutsun ülesse helistama oma endisele õpetajale, oma endisele kolleegile, inimestele, kes on jäänud pensionile, neile kellega me igapäevaselt tõesti ei kohtu, kuid kes on meile tähtsad. Ka need, kes sellel keerulisel ajal on jäänud tööta, vajavad meie kõigi tähelepanu. See pole raske, valida number, aga teadke, kui palju see võib anda jõudu ja rõõmu – see üks telefonikõne. On meeles peetud, on mõeldud. Ja veel, vast kõige tähtsam, hooli endast, sellega hoolid ka teistest! Ehk teisisõnu öeldes, katsu see aeg vastu pidada ja ole kodus! Kasvõi joruta omaette lauluviisi ja kujuta ette, et oled laulukaare all koos tuhandete teistega! Varsti me laulame jälle, kõik koos ja täiest südamest!"

Toetust üleskutsele „Hoolime lähedastest“ saab avaldada levitades eeskujuliikumise Valge Õhupall Facebooki lehte. "Teretulnud on ka omapoolsete lähedastest hoolivate üleskutsete tegemine. Erinevate üleskutsete kokku sidumiseks soovitame kasutada teemaviidet #märkame11hoiame11," märgitakse üles kutses.