Täna on teie ees Eestit graafilises disainis esindav Helis Lembe (22) Tartu Kunstikoolist ja Tallinna Polütehnikumist.

Mida on graafilise disaini eriala õppimine sulle andnud?
Olen aru saanud, et graafiline disain on see, mida ma tahan teha. Alustasin küll õpinguid teisel erialal, aga viimasel hetkel vahetasin ümber ja olen oma valikuga nii rahul. Koolis õppides ma teadsin, et mulle meeldib graafiline disain, aga ei teadnud, kas igapäevaselt sellel ametialal töötamine on minu jaoks. Koolis oli ju üldaineid ka piisavalt. Olen just tänu EuroSkills’ile saanud selgeks, kuidas on igapäevaselt ninapidi selles alas olla ja täispikki tööpäevi teha. Olen erialavalikuga rahul ja see istub mu loomuga.

Milliseid oskuseid on võistlustel osalemine sinus arendanud?
Kutsemeistrivõistlustel osalemine on tõstnud kindlasti tegutsemiskiirust ning laiendanud oskuste ulatust. Olen pidanud kokku puutuma nii paljude erinevate ülesannetega, millega varem kokkupuudet polnud, ning mida ise poleks ka proovinud.

Millest saad oma töös inspiratsiooni?
Halvast disainist.

Mis on sinu tulevikuplaanid?
Hea meelega koliks maale ja teeks freelance tööd, ent agentuuris töötamine on pärast kooli lõpetamist, alustuseks ilmselt lihtsam. Kuna graafilise disaini agentuurid on aga linnas, jäävad maale kolimise mõtted kaugemasse tulevikku. Lähitulevikus ongi plaan tööle minna, aga olen mõelnud ka sama eriala edasi õppimisele. Eks näis!

Ela meie noortele meistritele kaasa Facebookis ning Instagramis. Võistlejatega kohtub ning EuroSkills’il toimuvast teeb ülevaate ka TV3.