SA Innove korraldatud oskuste aasta inspiratsiooniüritusele on registreerunud üle saja kolmekümne 7.-12. klassi õpilase Järva maakonna koolidest, kes tulevad tutvuma, mida neile on pakkuda kutseharidusel.

Oma kogemusi ja head nõu jagab lisaks Ivari Padarile Järvamaa Kutsehariduskeskuse vilistlane Marko Mandre. Ettevõtte AS Konesko personalijuht Katrin Perlin ning arendusjuht Hannes Verlis räägivad, milliste oskuste ja omadustega töötajad on hinnas ning karjääriplaneerimise suuna juhatab õpilastele kätte Rajaleidja karjääriinfo spetsialist Anu Puulmann.

Päeva lõpetab Järvamaa Kutsehariduskeskus, kes viib õpilased õppebaasidega tutvuma ning laseb valitud erialadel kätt proovida.

Päevakava:
12:00 Avasõnad;
12:05 Rajaleidja karjääriinfo spetsialist Anu Puulmann;
12:25 Järvamaa Kutsehariduskeskuse vilistlane Marko Mandre;
12:45 AS Konesko personalijuht Katrin Perlin ja arendusjuht Hannes Verlis;
13:05 Paus;
13:25 Ivari Padar;
13:45 Järvamaa Kutsehariduskeskuse pooltund;

Inspiratsiooniürituse eesmärk on tutvustada noortele kutsehariduse mitmetahulist maailma ja innustada neid kaaluma edasiõppimisvalikuna erialasid, mis annaks praktilised oskused.

2017. aasta on kuulutatud oskuste aastaks, et väärtustada kutseoskusi, meisterlikkust ja elukestvat õpet Eesti ühiskonnas. Inspiratsiooniürituse eesmärk on motiveerida noori edasiõppimisvalikul langetama otsust praktilise eriala kasuks.

Oskuste aasta on ellu kutsunud Haridus- ja Teadusministeerium ning teema-aastat juhib Sihtasutus Innove. Oskuste aasta elluviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond. Lisainfot oskuste aasta ja toimuvate sündmuste kohta leiab veebilehelt https://oskusteaasta.ee