Massive Monkees on üks neljast breigitiimist, kes täna õhtul Tartus breigi mitteametlikule maailmameistritiitlile võistlevad, olles hiljuti võitnud Koreas toimunud ülemaailmsete eelvoorudega võistluse R16, mida peetakse üheks maailma neljast olulisimast breigivõistlusest. Ka ülejäänud kolme võistluse võitjaid ja liidreid saab täna Battle of ESTil breikimas.

Publik käis eile breikareid Tallinna Tantsuakadeemias tervitamas ning leidis eest kaks lennust räsitud ja unist, kuid tänase võistluse pärast elevil Massive Monkeesi liiget, breikarid Granite Rocki ja Rock'Husi. Kui teised meeskonnad võistlevad täna õhtul viieliikmelistes tiimides, siis Massive Monkees peab hakkama saama neljaga, sest populaarse breigitiimi liikmed on pidevalt hõivatud paljude kadestamisvääsete projektidega - üks Massive Monkeesi liige näiteks tuuritab hetkel koos Chris Browniga mööda ilma ringi.

Siiski ei ole Seattle'ist pärit breikarid oma võimete pärast mures ning leiavad, et suurimat konkurentsi pakuvad neile tantsuplatsil nad ise. Kui tiimi algusaegadel oligi supergrupiks tituleeritud Massive Monkeesi peamiseks sihiks võistlustel käia ning võita, siis aastast 2009, mil meeskond osales Ameerika ülipopulaarses telesaates "America's Best Dance Crew", võtavad suurema osa tiimi ajast enda alla heategevus ning suured lavad. Nüüd on meeskond taas suundumas lahingutandritele ning on selles vallas tubli comeback'i teinud.

Massive Monkees esineb igal aastal enam kui miljonile pealtvaatajale ning jaganud lava selliste artistidega nagu Alicia Keys, Jay-Z, Nas, Public Enemy, KRS-One, Missy Elliot, LL Cool J, Ludacris, 50 Cent, Akon ja paljud teised. Pärast seda kui breikarid on Eestis ära käinud, ootab neid näiteks ees show koos USA korvpalliliiga NBAga.

Vaata videost, mida breikarid veel rääkisid: