Uudiskünnist ületab lugu just seetõttu, milline oli kangelasliku õpetaja lähenemismeetod. Kooli turvakaamera lindistustelt nähtub, et mees haaras tapmiskavatsustega 18-aastase Angel Granados-Diazi tugevasse embusse ja hoidis hellalt seni, kuni relv ohutusse kaugusse toimetati. Olukord oli erakordselt plahvatusohtlik ning oleks ekspertide hinnangul võinud lõppeda paljude inimelude kaotusega, kuna õpilasi oli läheduses palju ja kõik ei jõudnud paanikasse sattununa ruumist välja tormata.

“Nägin, et uks avaneb. Olin umbes meetri kaugusel ja nägin relvaga last. Sekundi murdosa vältel analüüsisin ta pilku ja näoilmet, tuvastasin, et tegu on päris relvaga ja seejärel võtsid juba instinktid võimust. Viskusin relva järele ja haarasin sellest mõlema käega kinni. Kui olin poisi käte vahele võtnud, kuulsin teda hingeldades korrutamas, et ta ei tahtnud kedagi vigastada peale iseenda ning kuidas keegi temast ei hooli. Rääkisime pikalt ja põhjalikult kuni politsei saabumiseni. Seejärel võeti ta vahi alla," meenutas Lowe ajakirjanikele antud intervjuus kohutavat intsidenti.

Praeguseks on kõnealune noormees end relva ebaseaduslikus omamises süüdi tunnistanud, kuid pääses reaalsest vangakaristustest, kui 36 kuu pikkuse katseaja vältel regulaarselt terapeudi juures käib. Õpetaja nentis sotsiaalmeedias, et on alles tagantjärele mõistnud, kui ohtlikus olukorras ta oli ning tänab jumalat selle eest, et keegi viga ei saanud ning et tal oli võimalus mängida rolli koolivägivalla vähendamises.