Sue Austin, kes on haiguse tõttu alates 1996-st aastast ratastoolis olnud, tegi tüki "Vaatemängu tegemine" (ing k "Creating the Spectacle"), osana Paraolümpiamängudest.

Artist, kes on kuid kava basseinis harjutanud, oli 7 aasta eest sukeldumist õppinud. Naine kasutas modifitseeritud NHS ratastooli, millele oli kinnitatud erinevad ujumiseks vajalikud asjad, et tükk õnnestuks, kirjutab DigitalSpy.

Austin ehitas ratastooli koostöös erinevate sukeldumisekspertidega. "Kui me hakkasime inimestele plaanist rääkima, ütlesid insenerid meile, et see ei hakka tööle," ütles Austin BBC-le. "(Nad ütlesid), et ratastool oleks vees keerlema hakanud ning, et see pole vees kasutamiseks mõeldud. Aga mina olin kindel, et saame hakkama."

Pärast tooli väljamõtlemist töötas Austin välja süsteemi, et tool oleks stabiilne ja juhitav. Samuti ütles naine, et kuigi hetkel on ratastool jalgadega juhitav, tahaks ta ehitada ka kätega juhitava ratastooli.

Ratastool, mille patent muide hetkel ootel on, on juba suurt populaarsust kogunud ning paljud on selle ostust huvitatud, ütles Austin. Isegi Plymouth'i Ülikool on näidanud üles huvi, et hakata õpetama ratastooli-vesiakrobaatikat ning seda uudse ratastooli abil.

Kahjuks hakkas tooli raam juba roostetama. Austin aga ütles, et kui disainimine on lõpetatud ning tool täiustatud, tuleb uus tool ilmselt titaaniumist.

Vaata videot naise tehtud ratastoolist ja kavast, mille ta Paraolümpiamängudel esitas: