Ametlikus avaldudes teatas Twitch, et nad on seadnud prioriteediks kõige tõsisemate seksuaalse ahistamise juhtumitega tegelemise. Nad püüavad juhtumeid uurida ja hinnata nii kiiresti kui võimalik ning hakkavad varsti kasutajaid püsivalt keelustama, kirjutab BBC.

Kümnend naised on väitnud, et neid on seksuaalselt ahistatud inimeste poolt videomängude valdkonnas. Paljud kasutajad boikoteerisid Twitchi teisipäeval, et probleemist ettevõtte bossidele teada anda.

Twitch ei ole teada andnud, millised kasutajad ta blokeerib, aga üks tuntumaid mängureid Brad Jolly, oli neljapäeval saidilt täielikult kadunud.

Brad Jolly tegi avalduse pärast seda, kui teda seksuaalses ahistamises süüdistati. "Ma tegin mõtlemata ahistavaid asju ja ma vihkan, et tegin. Ahistajad tuleb vastutusele võtta. Kaasa arvatud mind," sõnas BlessRNG nime kasutav Brad.

Platvorm palub kõikidel, kes omavad informatsiooni ahistamise või muu sarnase tegevuse kohta, nendega ühendust võtta, et nad saaksid probleemiga edasi tegeleda.

Kuigi Twitch on nüüd tegutsema hakanud, siis sai ta paljudelt mängijatelt kriitikat, et nad ei ole seda kiiremini teinud. Varasemalt on räägitud mitmetest mängijatest, kes kasutavad rassistlike või homofoobseid väljendeid.

Voogedastusplatvorm sõnas, et nad töötavad ka tehnoloogia kallal, mis aitab lihtsamini tabada vihakõnet kasutajanimedes ja paroolides, et teha keskkond kõikide jaoks turvaliseks.