Kui keegi pildistab, lähen ma ära, voi panen käed näo ette. Ma ei taha käia väljas, sest ma tunnen, et ma ei sobi ilusate inimeste seltskonda.. Ma ei salli ennast üldse.:( Kas Te oskate aidata, kuidas ennast rohkem armastada ja enesehinnangut tõsta?
J., 12

Dr Noormann: Üks vanimaid elu ja enesega toime tulemise reegleid on: sa pead tegema kõik, et muuta neid ebameeldivaid asjaolusid, mis on sinu muutmise võimuses ja pead suutma leppida asjaoludega, mis pole sinu muutmise võimuses. Kuidas nende vahel vahet teha? Püüa muuta meeldivaks kõike, mis Sulle ei meeldi ja kui oled enda arvates selleks kõik teinud, kuid pole õnnestunud, siis pead tegema kõik, et nende oludega leppida või harjuda.

Kui näed peeglist midagi ebameeldivat, on kõige tobedam hakata peeglit süüdistama. Pigem analüüsi seda inimest, kes Sulle sealt vastu vaatab ja tee plaan tema endale meeldivaks muutmiseks. Moeka rahvana tuntud prantslased ütlevad oma kasvatusõpikus tüdrukutele, et enne, kui peeglit vajame enda imetlemiseks, peame seda kasutama enda tundmaõppimiseks. See ju tähendabki seda, et jälgid ennast, analüüsid ennast, kritiseerid ja muudad ennast. Alles siis, kui see on tehtud, pead suutma ka selle tulemust ka armastada ja imetleda.

Pole inetuid inimesi, vaid on rumalad, kes ei oska oma eripära ja ainulaadsust välja mängida.
Maailm on ammu kogenud, et fotogeenilisus ja sümmeetria polegi kogu ilu. Sellega harjub, seda ei pruugi kaua märgata ja see kõikide sarnasus kõikidega isegi tüütab. Nii et leia üles oma välimuse isikupära ja muuda see eripäraks. Teiseks – kuigi räägid oma välimusest, siis püsivatest omadustest hoopis tähtsamad on olukordades muutuvad detailid. Kuni ennast vihkad ja inetuks pead, reedab seda Sinu alandlik ja lõtv kehahoid ja hädine, kurb või tige näoilme.

Armastus ja vihkamine on vastandtunded. Koos need eksisteerida ei saa. Kuni ennast vihkad, siis armastama hakata polegi võimalik. Vihkamisest loobumine on leppimine, sallivus. Kui sallid, hakkad varsti ennast ka mõistma. Kui ennast mõistad, hakkad peagi ka usaldama. See ongi siis enesehinnang, mida tahad kujundada.

Jaga
Kommentaarid