1. Maasikad on marjad

Tegelikult see nii ei ole, maasikad on hoopis kogupähkelviljad. Maasikataimede viljadeks on tegelikult väikesed kollased või rohekad tuumakesed, mis asuvad maasika punase viljaliha sees. Botaaniku vaatenurgast on aga viljaliha vaid paksenenud õie osa. Sama lugu on ka vaarikate ning põldmarjadega — kumbki neist ei ole tegelikult mari, nende nimetuseks on koguvili. 

2. Kreeka pähkel on pähkel

Ei, tegelikult ei ole ei kreeka pähkel ega ka mitte kookospähkel pähkel, nad kuuluvad hoopis luuviljade hulka, samuti nagu virsikud. Pähklite viljaliha on roheline ja maitsetu. See avaneb, kui pähkel on valmis. Maapähklid ei ole samuti tegelikult pähklid vaid hoopis sarnaselt hernestele — kaunviljad. 

3. Kaksikutel ei saa olla erinevat isa

Saab küll. Just nii, kaksikutel võivad olla erinevad isad. Tundub küll uskumatu, kuid 1996. aastal sündisid Inglismaal kaksikud kellest üks oli valge ja teine tumedanahaline. Tänapäeval on registreeritud viis juhtumit, kus kahemunakaksikutel on erinevad isad. Sellisel juhul peab viljastumiste vahel olema vähemalt neli nädalat. 

4. Vabaduse sammas asub New Yorgis

Maailmakuulus daam tõrvikuga pandi 19. sajandi kaheksakümnendatel ühele väikesele saarele Manhattani lõunaosa lähedal. Ta asub ühe kunagise kindluse tähekujuliste müüride vahel. Visuaalselt ja sümboolselt kuulub vabaduse sammas kindlasti New Yorgile, kuid tegelikult asub ta New Jersey osariigi piirides. Õiguslikult ei kuulu saar aga kummalegi vaid hoopis USA valitsusele. 

5. Bumerangid peavad alati tagasi lendama

Tegelikult on tagasilendavad bumerangid vaid mänguasjad. Algupäraslt leiutati bumerang jahipidamiseks ning puitu tuli eriliselt painutada selleks, et bumerang lendaks kiiremini ja kaugemale, samuti aitas eriline kuju kaasa sellele, et sooritatud vise oleks võimalikult täpne. Jahibumerangid olid tavaliselt kuni kaks kilo rasked ning võisid hea viske korral lennata lausa 200 meetri kaugusele. Samuti on ümber lükatud ka arvamus, et need pärinevad Austraaliast, tegelikult pärinevad jäljed bumerangidest ka Lõuna-Amerikast, Vanast Egiptusest ning lausa Saksamaalt.