Õpilasesinduse presidendi, Kelli Ilissoni sõnul on rannamängude eesmärk õpilaste ja kogu koolipere kaasamine ning seeläbi kooliperes ühtsustunde toetamine. Esimesed rannamängud toimusid täpselt aasta tagasi ning pälvisid suurepärase tagasiside ja rohke osavõtu.

Rannamängudel osalejad saavad end proovile panna väga erinevatel aladel: tänavakorvpall, rannajalgpall, rannavõrkpall, rannatennis, bamper-pallis, teatevõistluses ja liivaskulptuuride ehitamises. Samuti pakutakse põhialadel mitteosalevatele või hetkel oma ala ootavatele osalistele ajaviitemängudeks indiacat, lendavat taldrikut, petanki ning kiikingut. Kõigile osalejatele on avatud ka aeroobika ja vabaõhu jõusaal. Nii õpilased kui õpetajad on jagatud loomaliikideks (nt karakalid, okaapid, hamadrillid jne), kellel on oma kindel stiilivärv.

Täpsem ajakava kooli kodulehel http://www.viljandigymnaasium.edu.ee/kodu/

Viljandi Gümnaasium on 1.septembril 2012 tööd alustanud Eesti esimene maakondlikul tasandil tegutsev nn puhas gümnaasium. Meie põhiväärtused on hoolivus enda, teiste ja ümbritseva keskkonna suhtes; demokraatlik koostöö ja professionaalne areng; avatus ja innovaatilisus; ettevõtlikkus; vastutus- ja kohusetundlikkus. Seetõttu püüab õpilasesindus erinevate tegevuste ja ettevõtmiste näol neid väärtuseid hoida ja edasi kanda.