Solaariumis aitavad pruuniks päevituda samad päikesekiirguse spektrid, mis looduseski - paljuräägitud UV-A ja UV-B. Erinevuseks rannas peesitamise ja solaariumipäikese vahel on aga asjaolu, et lampide UV-kiirgus on loodusliku päikese omast oluliselt intensiivsem. Kunstpäikesega on ärapõletamise ja nahaärrituse tekkimise võimalus suurem. Seetõttu tasub kinni pidada salongi asjatundjate soovitustest ning minutite ja päevituskordadega mitte liialdada.

Lisaks mõõdukale seansside hulgale tuleb kindlasti arvestada ka nahatüübiga. Kui tegemist on heleda naha ja punaka juuksevärviga, tuleb igasuguse päikese käes olles lesimisega ettevaatlik olla. Solaariumi puhul on suureks abiks erinevad hooldustooted ja -kreemid, mis kiirendavad ja säilitavad päevitust suhtelist efektiivselt, vältides samal ajal naha kahjustumist.

Solaariumiseansid ei aita tervisehädade vastu, kui just haiglaslik kahvatus välja jätta. Levinud arvamus, et solaariumipäike aitab vistrike ja põletikulise näonaha vastu, ei vasta tõele. Pigem võib asjatundmatu päevitamise korral endale kunstpäikesega liiga teha. Nii loomulik päikesekiirgus kui ka solaarium kiirendavad naha vananemist ning võivad kaasa aidata nahavähi tekkele. Räägitud on ka sagedase solaariumiskäimise ning silmahaiguste tekke ja immuunsüsteemi nõrgenemise vahelistest seostest.

Ettevaatlik tasub olla neil, kel palju sünnimärke. Kui nende kujus või suuruses tekivad solaariumiseanssidega muutused, tasub kindlasti ära käia eriarsti juures. Spetsialist oskab täpsemalt kindlaks määrata, kas tegemist on ohtkliku või ohutu muutusega.

Seniks aga nautige veel looduslikku päikesevalgust ning sooje suveilmu. Solaariumisse (kui üldse) jõuab vihmade ja lume saabudes nagunii nii palju kui kulub.