Lavastaja Ivan Strelkin kirjeldab lavastuse kandvat ideed läbi kunsti: “Lavastus räägib kunstist ning sellest, et kunst on inimese loomulik vajadus. Kui inimene on veendunud, et tal sellist vajadust pole, kui ta tapab kunsti enda sees, siis sureb ka inimene ise,” ning lisab “Ma tahan luua sellise lavamaastiku, kus publik ja näitlejad on ühes ruumis koos. Me mitte ei mängi vaataja jaoks, vaid elame kõik sündmused koos vaatajaga läbi. See on väga raske ülesanne ja ma olen oma eelnevate tööde puhul proovinud seda meetodit mitu korda ellu viia. Seekord on mul üks uus mõte, kuidas teha nii, et see tõesti õnnestub.”

Lavastuse dramatiseering on sündinud koostöös vastse Kultuurkapitali kirjanduspreemia laureaadi ning eelmise aasta Vene Bookeri finalisti, kirjaniku Jelena Skulskajaga. Kunstnikutööd ja näitlejate liikumist juhib koreograaf Antonia Kolujartseva (Leedu).

Lavastaja Ivan Strelkin lõpetas 2010. aastal Peterburi Riikliku Teatriakadeemia ning töötab alates 2013. aastast Vene Teatris lavastajana. 2013. aasta sügisel korraldas Vene Teater koostöös mitme teise Eesti Teatriga (NO, TUT, Von Krahli Teater) kaasaegse draama laboratooriume, kus nädala jooksul valmisid eskiisid kaasaegsete vene autorite näidenditest. Laboratooriumi jätkutegevusena lavastas Ivan Strelkini Von Krahli Teatris Mihhail Durnekovi näidendi “(Kõige) lihtsam meetod suitsetamisest loobumiseks”.

Lavastuses “Meie emad ostsid asju, et ei tuleks sõda” on laval Von Krahli Teatri näitlejad Mari Abel, Jim Ashilevi, Kait Kall, Ott Kartau, Mart Koldits, Liis Lindmaa, Riina Maidre, Tõnis Niinemets ja Ragne Veensalu.

Rohkem infot SIITEtendusel on vene- ja ingliskeelsed subtiitrid. Esietendus: 10. aprill 2015

Etendused: 14.04 / 15.04 / 19.04 / 20.04 / 23.04 / 24.04 / 26.04 / 27.04 / 5.05 / 6.05 kell 19.00

Pilet Von Krahli Klubi liikmele: 15€ / 10€ (sooduspilet üliõpilasele, õpilasele, pensionärile)

Tavapilet: 17€ / 12€ (sooduspilet üliõpilasele, õpilasele, pensionärile)

Piletid müügil ainult Von Krahli uues piletisüsteemis www.vonkrahl.ee/piletid ja Von Krahli Kohviku kassas!