PewDiePie, kelle pärisnimi on Felix Kjellberg, on YouTube'is videoid teinud juba aastast 2010, mil ta alustas videomängude mängimise ajal kommenteerimisega. Tema populaarsus kasvas hüppeliselt õudusmängudele humoorikalt reageerides, kirjutab BBC.

Üle 100 miljoni jälgijaga loobus eelmisel aastal pärast abiellumist YouTube'is videode tegemisest, aga on nüüd tagasi. PewDiePie tõi loobumise põhjuseks kurnatuse ja hakkas eksklusiivselt sisu tootma Dlive'ile, samuti videojagamise platvorm, kust talle lubati paremat rahalist kompensatsiooni.

Nüüd ütles ta, et naasmine sobib talle ideaalselt, sest ta otsib uusi viise, kuidas fännidega ühenduses olla.

Tehing sõlmiti kolm aastat pärast seda, kui Google lõpetas mehega koostöö antisemiitlike kommentaaride pärast. 2017. aastal avaldas PewDiePie mitu video, kus taustal olid natside sümboolika ning antisemiitlikud väljendid.

Selle tõttu ta kaotas tehingud Disney Maker Studiosi ja YouTube Rediga. Viimane on eksklusiivne tellimuspõhine platvorm. Redist eemaldamine tähendas, et ta sai jätkuvalt YouTube'i videoid postitada, aga sai vastu vähem reklaamraha.

2017. aasta lõpus kasutas ta ühe videos ka n-sõna ja kiitis eraldi videos valge ülemvõimu pooldajaid. PewDiePie vabandas mõlema intsidendi eest.

Vaatamata sellele soovis YouTube rootslast tagasi oma rüppe saada, sest praegu käib mitme erineva platvormi, nagu Twitch ja Mixer, vahel "sõda" kõige populaarsemate sisuloojate nimel.

2019. aasta tänukõne ajal lubas ta anda 50 000 dollarit organisatsioonile, mis võitleb antisemiitlike väljendite ja vihakõne vastu. Hiljem võttis ta pakkumise tagasi, lubades raha anda heategevusele, mis talle südamelähedane on.

Suurele populaarsusele ja fännide hulgale vaatamata on Google lubanud sarnaste intsidentide kordumisel PewDiePie vastutusele võtta.