Tallinn Music Week tõmbab aasta aastalt ligi üha rohkem välisesinejaid. Lisaks 268 Eesti artistile on esinemissoove tulnud enim Soomest - 100, Valgevenest – 70 , Venemaalt ja Lätist mõlemast 51. Kaugematest paikadest on esindatud aga Iisrael, Iraan, Hiina, Senegal ja Argentiina.

Festivali programmijuht Kristo Rajasaare näeb sellest Eesti muusikaringkondadele vaid kasu. “Eesti artistide kõrval seame fookusse kogu regiooni Skandinaavia, Soome, Venemaa, Läti, Leedu, Valgevene ja Poola põnevamaid tegijaid. Tallinn Music Weeki eesmärk ongi muuta Eesti muusikaelu rahvusvahelisemaks. Kui siia soovib esinema tulla nii ohtralt välisartiste, aktiveerib ja ergutab see nii kohalikku muusikapublikut kui ka siinseid esinejaid.”, täpsustas Rajasaare.

Tallinn Music Week toimub 27.-29. märtsini kontserdipaikades ja klubides üle kogu linna. Rajasaare sõnul on uute kontserdikohtade üle spekuleerida pisut vara. “Kindlasti on programmis valdav osa juba traditsiooniks kujunenud esitlusi nt Jazzkaare ja Jazzliidu ning Pärimusmuusikakeskuse kureeritud lavad teatris NO99. Samuti ka Raadio 2 kokku pandud programm Von Krahlis ning Heliloojate Liidu kava Mustpeade majas. Lõpliku kontserdikohtade ja esinejate nimekirja avaldame hiljemalt veebruarikuu alguses,” lisas Rajasaare.

Nagu ikka on Tallinn Music Weekil esinevate artistidega tutvumas nii kohalikud, lähiriikidest pärit kui ka rahvusvahelise ampluaaga muusikatööstuse professionaalid. Järjest täienev delegaatide nimekiri on leitav festivali koduleheküljelt tmw.ee.