Janet Jacksoni nimi ei ole popmuusika sõpradele kahtlemata võõras. Olles tuntud tänu oma innovatiivsetele, ühiskonnateadlikele ning kohati provokatiivsetele albumitele, võimsatele lavashow’dele ning tele- ja filmirollidele, on Janet olnud oluline figuur popkultuuris juba üle 25 aasta.

Jacksonite perekonna noorima lapsena alustas ta oma karjääri teleseriaalis The Jacksons ning jätkas näitlemisega 70ndatel ja 80ndatel erinevates sarjades, nende hulgas ka näiteks Good Times ja Fame. Omanimelise debüütalbumi andis ta välja 1982. aastal, suurem tuntus saabus aga kolmanda albumiga “Control” aastal 1986. Janet pälvis tunnustust nii muusikaliste oskuste, koreograafia, muusikavideote kui ka ühiskondlike teemade käsitlemise eest oma laulusõnades.

1991. aastal sõlmis Janet lepingu Virgin Records’iga ning temast sai üks enimtasustatud artist maailmas. Tänaseks päevaks on ta välja andnud kokku 11 stuudioalbumit, millest värskeim – “Unbreakable” – ilmus alles oktoobri alguses ning sai vägagi sooja vastuvõtu osaliseks, olles artisti seitsmes album, mis Ameerika plaadimüügiedetabelis esikohale tõusis.

USA ajakiri The Atlantic peab äsja ilmunud albumil kõlavat kombinatsiooni optimismist ning väsimusest vägagi paeluvaks. Arvestades lauljanna päritolu maailma ühest kuulsaimast meelelahutusperekonnast, kahte lahutust, ühte Super Bowl’i skandaali ning palavalt armastatud venna ootamatut lahkumist võib öelda, et Janet Jackson on tõesti murdumatu.

Janet on müünud üles 160 miljoni plaadi kogu maailmas ning tema hitid nagu “Nasty”, “Rhythm Nation”, “That’s The Way Love Goes” ja “Got ‘Til It’s Gone” on tuttavad igale pop-muusika sõbrale. Aprillis on võimalik lisaks uue plaadi lugudele ka neid hitte Tallinnas oma kõrvaga kuulda ning Janetit Saku Suurhallis laval näha.

Janet Jackson esineb 23. aprillil 2016 Saku Suurhallis Tallinnas. Piletid on müügil Piletilevi müügipunktides ja veebipoes www.piletilevi.ee alates 3. novembrist, FBI kontsertklubi liikmetele aga juba alates 2. novembrist.