Iga kontserdile valitud lugu on olnud omal aastal eesti inimeste suur lemmik. Nostalgiline tagasivaade algab 1994. aastast ning jõuab läbi eesti pop- ja rokkmuusika ajaloo tänasesse aastasse.

„Viimase 20 aasta lood on valitud tuginedes igasugustele edetabelitele, ehk mida rahvas on enim armastanud,” kommenteeris suurkontserdi kunstiline juht Hendrik Sal-Saller. „Paljud laulud saavad uue vormingu, mõned pööratakse peapeale. Kindlalt saab nii nostalgitseda, äratundmisrõõmu tunda ja loodetavasti ka nalja,” lisas Hendrik Sal-Saller.

Suurkontserti alustab 1994. aasta hittlugu „Kõnõtraat”. Loo kaasautori Timo Vendti sõnul oleks väga huvitav vaadata-kuulata, kuidas esitavad seda laulu teised lauljad. „”Kõnõtraat” lauluna on erilise meloodiaga ja rahuliku esitusega lugu – kui see nüüd ümber tehakse ja antakse kellegi teise laulja esitada, ei kujuta ettegi, mis sellest saab,” lisas Timo Vendt.

Õllesummer on möödunud aastatel toonud suurele lavale mitmeid eesti artistide loomingu suurkontserte, mis on suurejooneliselt lõpetanud festivale. Nii on festivali lavale toodud Ivo Linna suurkontsert „Sangar seiklusfilmist”, Smilersi „Valge”, Terminaatori „Tuli ja jää”, The Suni „Laupäeva öösel vastu esmaspäeva” jt. Lisaks on Õllesummer suurele lavale toonud Jaak Joala, Ruja, Abba loomingu retrospektiivkontserdid.

Sel aastal 20-ks saav Eesti suurim vabaõhufestival toob Tallinna Lauluväljakule kokku üle saja artisti seitsmel erineva muusikastiiliga laval. Esmakordselt ehitatakse festivalile tuhande kohaga Eesti Õlle Telk, mis on suurm vabaõhu õllerestoran. Mahuka eesti muusikaprogrammiga restoranis on lauateenindus, õlut juuakse klaaskannudest ning toitu serveeritakse lauanõudest.

Reede, 5. juuli välisesineja on briti elektropopi megastaar Pet Shop Boys.

„20 magamata aastat” toimub Õllesummer pealaval 6. juuli õhtul.