tegi kriitika otsa lahti ja peatselt küsisid kõik, kas Suurbritannia popmuusika on nüüd müünud lõplikult oma hinge korporatiivsetele imidzhikujundajatele.

Suurbritannia muusikaedetabelite tipus olid sellised grupid nagu Steps, S Club 7, A1 ja Five, kelle saavutused jättis varju vaid Iirimaa Westlife. Mida lähemale aasta lõpule, seda edukamad olid grupi singlid — ballaadid, mida on teineteisest niisama raske eristada kui grupi liikmeidki.

Küünikud küsisid, miks nende vaimne isa Ronan Keating ei võinud põhitöö juurde jääda, aga siis selgus, et ta on ühtviisi edukas ka soolokarjääri alal. Paljulubavam uustulnuk oli sellel aastal samuti dublinlane Samantha Mumba, aasta tantsumuusikagrupp oli Garage.

Tänu Artful Dodgeri ja Craig Davidi edule rääkis rahvas nende kodulinnast Southamptonist kui uuest Bristolist.

Noorte konkurentidele lavalaudadele ilmudes paistis Robbie Williams välja järjest vanema tegijana, kui välja arvata tema armastus enesepaljastuse järele. Koos Guy Chambersiga tõi ta välja menualbumi “Sing When You’re Winning”, aga tema eraelu äratas rohkem tähelepanu kui ta muusika. Kõmuline oli ta ühispuhkus Geri Halliwelliga, kes alustas aastat suures meediakäras, aga lõpetas mõnevõrra unustatuna, millele järgnes rusikavõitluseks paisuda ähvardanud sõnasõda Liam Gallagheriga.

Ka vendade Gallagheride eraelu oli lõppeval aastal meedia tähelepanu orbiidis. Oasis tõis välja kaks albumit. “On The Shoulder Of Giants” sai kriitikutelt tümitada ning probleemidest läbi põimunud maailmaturnee kulmineerus Noeli lahkumisega. Tõsi küll, ta naasis, et osaleda tähtsatel Suurbritannia kontsertidel.

Radiohead tõi välja esimese albumi pärast “OK Computerit” ja nii nagu alati, tundsid nad piinlikkust sellele osaks saanud tähelepanu pärast.

Kaks gruppi suutis korrata 1999. aasta vägitükke. Moby “Play” oli üks selle aasta enammüüdud albumeid ning Travise “The Man Who” tunnistati Suurbritannia parimaks albumiks.

Spice Girlsi jaoks oli lõppev aasta vastuoluline — nende pikisilmi oodatud albumi “Forever” läbikukkumisega kaasnes grupi liikmete sooloedu.

All Saints tegi “Honesti” ekraanihäbi tagasi mitme edetabeli tippu tõusnud singliga.

Teisel pool Atlandi ookeani kindlustas Britney Spears popmuusika teismelise kuninganna tiitli ning Eminem pälvis nii tunnustust kui pahameelt oma albumiga “The Marshall MathersLP”.

“Kus on biitlid nüüd, mil me neid vajame,” ohkas nii mõnigi. Ja otsekui vastuseks palvetele tõid biitlid välja oma suurimate menulugude albumi, millest sai aasta menualbum.