Kui tavaliselt on portaalis Booking.com pakutavate hulgas 72 Tallinna hotelli, siis 4. augustiks kuvab see vabana vaid kolme. Viimaste vabade tubade eest küsitakse aga hingehinda. Nii maksab näiteks üks järgi jäänud vaba tuba Scandic Palace hotellis nimetatud kuupäeval 356 eurot ehk umbes 5553 krooni. Uniquestay von Stackelberg pakub 4. augustiks viimast tuba hinnaga 395 eurot ehk umbes 6162 krooni.

Reval Hotels Tallinna broneerimikeskuse teenindaja sõnul on nende hotell nimetatud kuupäevaks juba ammu välja müüdud. Sama kinnitab ka Viru hotelli vastuvõtujuht Anneli Tammela.

Ka hotellides City Hotel Portus, Hotel Bern ja Savoy Boutique Hotel pole tellimuste juhi Maria Koldekivi sõnul olukord teistest erinev: "Kõik kolm hotelli on 100% täis."
Neil, kes öömaja otsimisega aga viimasele minutile jäänud, pakub City Hotel Portus siiski võimalust öö mööda saata. "Avame viienda korruse seminariruumis backpackers tüüpi magamiskoha - pesemisvõimalusega ja buffet hommikusöögiga. Ühele inimesele maksab see 350 krooni."

5. augustil ehk vaid päev hiljem on Tallinna hotellides olukord sootuks teine. Vabu tube pakuvad 72-st hotellist 64 ja ka hinnad on kordi väiksemad.