R2 Aastahiti tänavusest otseülekandest näeb ka seda, kuidas saated raadios sünnivad – TiiT FMi raadiostuudios töötab pühendunud saatejuht, keda kehastab andekas näitleja Priit Pius. Eesti Televisiooni otseülekande režissöör on Ove Musting ja produtsent Piret Eero.

Auhinnagala publiku käivitavad 2006. aastal esimese Unistuste Bändi solistiks olnud Lenna ja peadpööritava tähelennu mullusest Aasta Demo laureaadist maailma suurima plaadifirma artistiks teinud Rasmus Rändvee oma bändiga Facelift Deer.

Auhinnagalal selgub, pärjatakse ja esinevad kodumaine esikolmik, Aasta Demo, Uus Tulija, R2 Toimetuse Lemmik ja esmakordselt antakse üle ka Aasta Sündmuse auhind.

Seitsmendat korda teeb muusikaajalugu raadiokuulajate poolt komplekteeritud Unistuste Bänd, mis selles unikaalses koosseisus astub lavale vaid korra: Anti Kammiste klahvpillidel, kitarri mängib Jalmar Vabarna ja basskitarri Kostja Tsõbulevski, trummidel möllab Kaspar Kalluste, naelapilli mängib Silver Sepp ja laulab Hendrik Sal-Saller.

“Aastahiti tiitlile kandideerivad üle tuhande erineva Eesti laulu ja rohkem kui 2500 välismaist lugu. See näitab ilmekalt kuivõrd kirev ja viljakas möödunud muusika-aasta oli,” kommenteerib Raadio 2 peatoimetaja Kristo Rajasaare. “Raadiotöötajatele annab Aastahitt tänuväärset tagasisidet ja inspiratsiooni, Eesti muusikutele on kõrge koht selles tabelis suur tunnustus,” lisab R2 muusikajuht Erik Morna.

Kallis lugeja! Kellele ennustad Sina võitu aastahiti galal? Eelmisel aastal võidutses lausa kolme kohaga esiviies Põhja-Tallinn, kas ajad on muutunud või on neile veel ruumi esiotsas? Või on mõni muu kollektiiv või sooloartist väärt kohta tipus? Anna teada kommentaariumis!