Ace Of Base'il on selja taga palju raskeid aegu. Nimelt otsustas 2007. aastal bändist lahkuda Malin "Linn" Berggren. Peale Malini lahkumist esines bänd triona edasi, kuid 2009. aastal otsustas oma soolokarjääriga alustada ka Jenny Berggren.

"Siis meil tuligi otsustada, kas me lõpetame muusika tegemise või leiame endale kaks lauljat juurde. Ära lõpetada me muidugi ei tahtnud ja saatuse tahtel leidsin ma Rootsi superstaarisaatest Clara Hagmani. Otsus tema bändi võtta sündis enne seda, kui Clara saates isegi väga kaugele ei olnud jõudnud, ta tundus lihtsalt meile sobiv laulja olevat ja ta on ennast iga päev tõestanud," seletas Ulf Gunnar Publikule bändi liikmeotsingut.

"Ilma tüdrukuteta olime me vokaalselt väga piiratud. Me võisime lugusid küll kirjutada, kuid me ei suutnud neid kumbki välja laulda. Ma arvan, et oleme teinud lauljate valikuga 100% õiged otsused!"

"Üldiselt on haruldane see, et keegi kuskilt staarisaatest või reality-showst päriselus hakkama saab. Saates on neil alati kellelegi loota ja neile tehakse palju asju nende eest ära. Päris elus ei aita sind keegi nii palju. Aga mul on hea meel, et me saame Claraga koostööd teha ja tema arenemisele kaasa aidata. Kordan veel, et just tänu tüdrukutele ei ole meil enam vokaalselt ühtegi piirangut!"

"Tänapäeval on väga kerge leida andekaid inimesi. Vanasti oli meil vaid MTV, nüüd on sadu suhtlusportaale ja võimalusi ennast näidata, minu ajal seda võimalust ei olnud ja sellest on kahju, sest avastamata talente võib leida igalt poolt!"

Ulf Ekberg ei mõtle kunagi kurvastades vanale ajale, kus bänd veel orginaalkoosseisus tegutses. "Meie vanasti ja meie nüüd ei ole isegi võrreldav. See on nagu pirni ja õuna võrdlemine: mõlemad on head, aga maitse on hoopis teistsugune," naerab Ulf. "Vanad ajad olid toredad, kuid ees on veel hoopis imelisemad ajad," kinnitab mees.

Ace Of Base'i on oma inspiratsiooniallikana maininud kurikuulus Lady Gaga ja samuti ka Katy Perry, mõlemad lauljad meeldivad Ulfile, kuid Lady Gagast on mehel isegi veidikene kahju.

"Lady Gaga esimene album oli võrratu. Ma kuulsin kohe ära, kus ta meilt inspiratsiooni ammutanud on! Need harmooniad, helivahetused, bass... Aga teine album ei meeldinud kohe üldse. Ma proovisin seda mitu korda kuulata, aga noh... ei ole päris minu maitse. Mul on Gagast lausa kahju. Ta üritab olla nii omapärane ja ekstreemne, aga kui ta on endale juba lati nii kõrgele pannud, kuidas ta seda alati ületada suudab? Mis saab olla omapärasem, kui auhinnajagamisele lihatükk seljas minna?" tunneb Ulf Gagale kaasa.

Ace of Base'i saab kuulda Tallinnas juba reedel, kui avatakse uhiuus ja uhke ööklubi Apollo. Ulfil on Eestiga seoses ainult head mälestused.

"Eesti on mulle väga südamelähedane koht ja ma ootan väga meie esinemist. Ma olen kindel, et see saab olema suurepärane. Eesti inimesed on võrratud," kiidab Ulf. "Mul on palju eestlastest sõpru, kuid naljakal kombel elavad enamus neist New Yorgis," seletab mees.

"Mulle meeldib ka Eesti muusika. Ma olen seda ikka kuulanud. Ma kahjuks ei oska praegu ühtegi artisti nime peast öelda, aga on aru saada, et teil on seal andekad inimesed," kiidab Ulf.

Ulf tuleb Eestisse juba täna ning kavatseb jääda lausa paariks päevaks peale kontserditki.