Sõpruse puiestee alustas aktiivset tegevust 2002. aastal Tallinnas. Idee sai alguse juba aastast 1992, mil ansambli ristiisa Andres Rooväli käis välja mõtte teha kerget elektroonilist muusikat, mis läheks laiadesse massidesse, kuid mille sõnum oleks varjatult sügav. Tänaseks on muusikaliste vormide piirid küll avardunud ja elektroonika kõrval domineerivad "klassikalised" instrumendid. 2002. aastal tõusis kollektiiv looga "1905” eesti muusika edetabelite tippu ja püsis seal aasta, pälvides ka erinevaid kohalikke muusikaauhindu ja tunnistati ETV saatesarja "7 vaprat" läbi aegade parimaks looks.

Sõpruse Puiestee esitab oma lauludes endale ja kuulajaile küsimusi: "Kes ma olen", "Miks ma olen", "Miks me oleme" ja "Miks oled mu kõrval". Uudishimu ja teadasaamise soov on bändi üks kreedodest, mis väljendub ka nende sügavamõttelistes tekstides. 2003 aastal ilmus ansambli esimene kauamängiv "Mustale merele", mis sisaldas palju edukaid laule nagu „Ma olen õnnelik, et inimesed on nii ilusad ja head”, "Kaks meest", "Krambid", "Kaotaja" jne.

Raadio 2 rahvaküsitluses on plaat "Mustale merele" tunnistatud aastate 2000-2009 jooksul üheks parimaks kauamängivaks. Sajandi lõikes pälvis see kuuenda positsiooni. 2011. aastal liitus ansambliga lauljatar Merili Varik ning Sõpruse Puiestee osales Eesti Laulu poolfinaalis looga "Rahu, ainult rahu". Tänaseks kuuluvad põhikooseisu Allan Vainola, Merili Varik, Mait Vaik, Andrus Uutsalu, Mart Süda, Kaupo Kaldmäe, Tõnis Veelmaa ja Abraham Kenny. Eelmise aasta novembris avaldas Sõpruse Puiestee oma viienda albumi "Mõistlikult ja mugavalt" näidates jätkuvalt tugevat loomingut.

Õhtule annavad erilise alguse Tiiu Kiik & EΛEVEN. Tiiu Kiik ja Alexei "Prohor" Mostiev seisavad selle omanäolise projekti taga, milles kohtuvad kaks erineva kultuuritaustaga muusikut. Ühendades helisi ja harmooniaid loovad nad uusi muusikalisi maailmu. Tiiu Kiik on õrnahääleline muusik ja helilooja Paidest, kes on varasemalt silma paistnud ansambli Forgotten Sunrise liikme ja Eesti Laul finalistina. EΛEVEN - Alexei "Prohor" Mostiev on multiinstrumentalist, helilooja ja produtsent Moskvast, kes on koostööd teinud mitmete muusikutega nii Venemaal kui Euroopas.