Tarja näol on tegemist tõelise pärliga Soome muusikamaastikult. Ta on sümfoonilise metali ja raskeroki särav täht, kelle hääleulatus on lausa kolm oktavit. Talvisel kontserdil astub ta üles vaid kitarri, tšello ja klahvpilli saatel, mis lubab ta maagilisel häälel veelgi rohkem särada. Olgu lauluks Feliz Navidad, Happy Christmas (War Is Over) või Ave Maria – võid kindel olla, et sellises võtmes jõuluhõngulisi lugusid ei ole sa varem kuulnud.

Kuueaastaselt alustas Tarja lauluõpinguid ning jätkas neid Sibeliuse Akadeemias ja Karlsruhe muusikaülikoolis. Rahusvahelise tuntuse tõi talle ansambel Nightwish, kus ta lausa üheksa aastat solistiks oli ning mis kogus kuld- ja plaatinaplaate mitmetes riikides. Seejärel liikus ta edasi mitmekülgse soolokarjääriga, andes välja nii sümfoonilise roki kui ka klassikaalbumeid.

Kuid Tarja ei oleks tema ise kui tuntud palad tema esituses kõlaksid nii nagu oleme harjunud neid kuulma. Tema esimesel sooloalbumil “Henkäys Ikuisistä” (2006), mis Soomes plaatinaplaadi staatusesse jõudis, kõlasid mitmed jõululood. 2015. aastal andis ta välja plaadi pealkirjaga “Ave Maria – En Plein Air” – kollektsiooni 12 erineva versiooniga maailmakuulsast laulust “Ave Maria”.

2017. aasta novembris üllatas Tarja albumiga “From Spirits and Ghosts (Score for a Dark Christmas”), kus andis tumeda varjundi üheteistkümnele traditsioonilisele ja tuntud jõululaulule.

Tarja jõulukontsert pakub nii mõnusat pühadeaegset elevust kui ka üllatava ja ebatavalise elamuse. Tarja esineb Alexela Kontserdimajas 21. detsembril. Piletid kontserdile on nüüd müügil Piletilevis.