Laura Põldvere postitas Instagrami foto, millega teatas, et ei ole nõus esinema enam kohtades, kus serveeritakse jooke plastikkõrtega.

"Hei, naised! Ma kutsun teid endaga kaasa ägedale teekonnale muutma maailma! Käes on väljakutse aeg! Minu raideris on nüüd kirjas, et minu kontsertidel ei serveerita jooke ühekordsete plastikkõrtega! Pange sama punkt oma raiderisse ja esitage väljakutse edasi! Üks samm võib olla suur samm parema maailma poole!" kirjutas Laura enda postituses.

Vaata postitust:

Kogu kampaania sai alguse eelmisel nädalal 5miinuse, Genka ning Laura algatusel.

"Inimesed on hakanud aina rohkem tähele panema, et peaksime enda ümber olevale keskkonnale enam tähelepanu pöörama. Nii tekkis ka meil 5miinuse ja Genkaga mõte, et miks mitte astuda ka muusikutena esimene samm ning teha see nõnda, et see oleks seotud meie tegevusega. Kuna panime tähele, et aina enam on hakanud tekkima erinevaid kõrsi, kuid keegi ei märka, kuidas need loodusele mõjuvad, siis tekkis ka idee, et paneme enda raiderisse nõude, et kui meie esineme, siis peavad olema need kontserdid kõrrevabad," kommenteeris Laura ettevõtmist.

Ka juhtis Laura tähelepani kampaaniavideole, kus ta ühes klipis kõrte sees lamab. Muusiku sõnul pärineb taoline kõrtekogus reedeõhtusest Tallinnast.

Lisaks Laurale, Genkale ja 5miinusele on ideega ühinenud teadaolevalt ka NOËP, Inga Lunge, Inga Tisler ning Grete Paia.