Mirror Drum liikmeiks on mitmepalgelised muusikud Mait Rebane ja Erik Ångman. Mõlemad bändiliikmed on alates 80ndatest mänginud ja kaasa teinud erinevates muusikaprojektides. Nüüd on mehed otsustanud ühendada jõud ning moodustanud uue koosseisu Mirror Drum, mille muusikaline skaala varieerub elektroonilise- ning kitarrirocki äärealadel.

Bänd annab hetkel lihvi oma esikalbumi materjalile, mis näeb ilmavalgust 2013. aasta esimeses pooles. Uue plaadimaterjali teise uue singlina on koos videoga väljaantav Urmas Alenderi lugu ”Kui kaua veel”.

”Küllap kütkestas mind loo sõnumi lihtsus, kuid samas selle sügavus. Kui Inglismaal on legendiks John Lennon, siis Eestis on seda kindlasti Alender," sõnas bändi juhtfiguur Mait, miks otsustas just Alenderi loo bändi esiksingliks töödelda. ””Kui kaua veel” töötlemise ja taasesitamise tulemus tekkis end mälupildis lapsepõlve meenutades, kui mulle meeldis sügiseti istuda vanematekodu aknalaual, jälgida joonstades väljas toimuvat, taustaks mängimas raadio. Meenutasin laule, mis sellest perioodist eriti kummitama on jäänud. Paraku ei leidnud minu emotsionaalne mälu tollasest Eesti popmuusikast midagi sellist, mis mind tänases hetkes väga erutaks väljaarvatud Alenderi looming. Mulle meeldib Teda meenutada Legendina. Võtke seda kui sügavat kummardust legendaarse muusiku ees.”

Video režissöör Viktor Koškin sai klipi tegemiseks inspiratsiooni väikesest eelarvest, legendaarse Briti rokifotograafi Mick Rocki töödest, filmist "Birdy" ja Pink Floyd'i loost "Ummagumma".

Videole lisab režissööri sõnul erilisust fakt, et udune ning kohati virvendav pilt pole mitte moodsate digiefektide kasutamise tulemus, vaid video on filmitud läbi pöörleva rattakodara.

Vaata videot ja kuula Mirror Drumi lugu:

Nii kõlas "Kui kaua veel" originaalesituses, autori Urmas Alenderi esituses:

Anna teada, kuidas töötlus meeldib, meie kommetaariumis!