Festivali korraldajate teatel on enamik siseruumides toimuvatest tasuta kontsertidest tänaseks broneeritud, üksikuid vabu kohti on flöödimängija Tarmo Johannese soolokontserdile Kultuurikatlas. Kõik huvilised on aga oodatud vabaõhukontsertidele: 24. augusti õhtul esineb Tornide väljakul Sergio Bastos ja Raivo Tafenau ansambliga ning 25. augusti õhtul esitab Corelli Barokkorkester Martin Sildose dirigeerimisel Snelli tiigi ääres Händeli kuulsa barokkteose „Veemuusika“.

Eri ajastute ja stiilide muusika kaudu linna „kilukarbisiluetti“ ja ajalugu tutvustav festival „Tallinna tornid“ toimus esimest korda Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 raames, oli üks augustikuu programmi tähtsündmusi ning sai publiku sooja vastuvõtu osaliseks. „Tallinna tornid“ on Merepäevade kõrval üks väheseid spetsiaalselt Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 aasta puhul alustanud projekte, mis on juba jätkufestivalini jõudnud. Festivali „Tallinna tornid“ idee autor on agentuuri Corelli Music produtsent Birgit Kraas.

Festivalil üles astuv tšellist Aare Tammesalu on „Tallinna tornide“ kontseptsioonist vaimustunud. „Tornid on Tallinnale väga iseloomulik visuaalne kujund, aga mina näen selles festivalis natuke rohkemat kui Tallinna torne või kuulsat siluetti,“ rääkis Tammesalu Klassikaraadio saates Delta. „Ma arvan, et tornid on korraldajate peades olnud metafoor, mis tähendab lisaks arhitektuurile ka Tallinna kunstilisi tippe ja muusikalist reljeefi. Festivali korraldajad on avanud ühe põneva ukse: sellele metafoorile annab ehitada palju huvitavaid muusikalisi seoseid ja mängida palju eesti muusikat.“

2012. aasta festivali „Tallinna tornid“ avab 23. augustil jazzikavaga Tõnu Naissoo Hammond Trio Tallinna Teletornis, mis on festivali ainuke piletitega kontsert ning tänaseks välja müüdud. Kõik ülejäänud 6 kontserti on publikule tasuta.
24. augustil esitavad klassikalisi klarnetikvartette (ka Revalis sündinud Iwan Müllerilt!) Toomas Vavilov, Arvo Leibur, Toomas Nestor ja Aare Tammesalu Radisson Blu hotell, Tallinna katusekorrusel asuvas Lounge 24-s ning Lillefestivali lõpetatakse üheskoos Sergio Bastose ja Raivo Tafenau jazzansambliga Tornide väljakul.
25. augustil saab kuulata renessanss- ja barokkmuusikat Anna-Liisa Ellerilt, Robert Staakilt ja Johanna-Maria Jaamalt Köismäe Tornis, nautida erakordselt paeluvat ruumielamust ja uut flöödimuusikat Tarmo Johanneselt Kultuurikatlas.

Üks „Tallinna tornide“ vaieldamatuid kõrghetki on laupäeva, 25. augusti õhtul kell 20.30, kui Snelli tiigi ääres saab müstilises tõrvikuvalguses kuulata ajatult kaunist Händeli „Veemuusikat“. Inglise kuningas George I lõbustuseks 1717. aastal Thames'i jõel esiettekandele tulnud suurteose toob lavale Corelli Barokkorkester dirigent Martin Sildose värskes nägemuses. Festivali lõpetab Kultuurikatla Aias Muinastulede öö raames menukalt juunis esietendunud segakoor ART-i kontsert-etendus „Eesti loitsud“, mis põhineb noorte eesti heliloojate ajaloolistele loitsutekstidele loodud muusikal.