20.- 28. aprillini annavad 17 maa jazzmuusikud 50 kontserti kaheteistkümnes Eesti linnas — Tallinnas, Tartus, Pärnus, Viljandis, Narvas, Türil, Paides, Haapsalus, Valgas, Rakveres, Võrus ja Kuressaares. Nimekate välisartistide kõrval esinevad festivalil uute kavadega 22 eesti ansamblit. Esmakordselt tunnustatakse auhindadega jazzmuusikuid — USA jazzilegend ja Jazzikuu saadik Archie Shepp annab 27. aprillil oma kontserdil üle Elioni Jazziauhinna silmapaistvale tegusale jazzimuusikule ning samuti Noore Jazzitalendi auhinna, on kirjas Delfile saadetud teates.

Tallinnas toimuvad Jazzkaare kontserdid 16 erinevas kontserdipaigas.

Festivali Avapidu on reedel, 20. aprillil Pirita Lillepaviljonis, kus eesti jazzitippude ansambel Sonja Creme koos solistide Sofia Rubina, Kaire Vilgatsi ja Sergei Solovjoviga rõõmustab kuulajaid tantsuliste lugudega Incognito, George Duke’i, Chaka Khani jt. repertuaarist. Pidu jätkub Villu Veski iLife Jazz Party’ga, kus osalevad brasiilia kitarrist ja laulja Braz Luiz Lima ning läti multiinstrumentalist Deniss Paskevich, samuti osalevad helis ja pildis Veski maailmarännakute põnevamad kaaslased Havailt Islandini.

Kunstide Laupäeval võivad muusikasõbrad kuulata kontserte vaid muuseumipiletiga

Tallinna Kunstihoones kell 14.00 ja Eesti Teatri ja Muusikamuuseumis kell 16.00, tasuta Kumu hoovis kell 12.00 ja Niguliste muuseum-kontserdisaalis kell 18.00. Kumu hoovis toimub ka Jazzikuu plakatikonkursi võitjate autasustamine ja plakatinäitus- rohkem kui kolmesajast tööst on tehtud hea valik.

Pühal Pühapäeval pühendavad Nigulistes missa jazzilegend John Coltrane’ile jazzistaarid Veski-Melvin-Remmel ja gregoriaani ansambel Vox Clamantis. Kontserdil Kaarli kirikus kõlavad uued kaunid afro-ameerika Spirituaalid, mille lauljatar Ruth Reese pärandas enne surma oma andekale õpilasele Kristin Asbjörnsenile. Paari kuu eest ilmunud heliplaat pälvis kriitikuilt maksimumpunktid ning plaatinaplaadi staatuse Norras. Sellega tuuritab lauljatar paljudes Euroopa maades, saatjaiks kitarrid ja meeshääled.

Uuel festivalinädalal on Jazzkaarel varuks mitmeid üllatusi. Kuigi välja müüdud on inglise ansambli Incognito, hispaania ansambli Ojos de Brujo, Austraalia lauljatari Michelle Nicolle’i ja Ungari ansambli Nikola Parov & Agnes Hercku kontserdid Tallinnas ja lõpukorral on brasiilia laulja-multiinstrumentalisti Marcos Valle ning Ameerika jazzilegendi Andy Bey kontsertide piletid, on Jazzkaarel iga kontsert eriline ja põnev. Seda kajastavad eesti meedia kõrval välisajakirjanikud USA juhtivast jazziajakirjast Downbeat, mainekatest jazziportaalidest AllAboutJazz (USA) ning Jazz.ru (Venemaa), jazziajakirjast JazzNytt (Norra) ja Yleisradio jazzisaadete tegijad (Soome). Festivali sündmustega hoiavad kursis Vikerraadios tööpäeviti kell 15.50 Jazzkaare päevikud, Klassikaraadios on kontsertide ülekanded ning ETVs Jazzkaare 5 erisaadet — eetris alates eelolevast pühapäevast õhtul kella kümne ja ühteistkümne vahel.

Jazzkaare ajal esineb viibib Eestis ja annab loenguid jazziajaloolane ning jazzikuu algataja John Hasse Washingtonist.

Eesti liitus tänavu 21. riigina Jazzikuuga.