Juba esmaspäeva õhtul saabusid Eestisse 8 Tina lavaehituse spetsialisti ning nendega koos ka Tina Turneri peakokk, kes järgnevate päevade jooksul tutvub toiduainete varustatusega Tallinnas. Kontserdi heli-, valgus- ja videotehnika saabub eestisse 24-l veokil.

“Kontserdiks vajalike ettevalmistuste tegemiseks vajame nelja päeva,” ütles kontserdi tootmisjuht Aivar Sirelpuu. Tema sõnul monteerib lava iga päev ligi 150 inimest. Platsil askeldab veel lisaks mitukümmend töötajat, kes paigaldavad piirdeid, telke, poodiume, tualette, turvabarjääre. Lavaehitus toimub varahommikust hilisõhtuni. Tallinna Lauluväljakule kerkiv lava on ligi 6-kordse maja kõrgune. Kontserdijärgsel ööl vajatakse lava mahamonteerimiseks üle 100 uue ja puhanud inimese, kes lava kokkupanemisel ei tohi olla osalenud.

Sirelpuu sõnul vajab ehitusmeeskond kahte 40-meetrise nokaga kraanat. “Kuna Tallinna Lauluväljak pole päris tasane, kasutatakse lava loodimiseks 60-t raudteeliiprit ning tasakaalustamiseks ballastina 30 000 liitrit vett,” lisas Sirelpuu. Kontserdi transpordikoordinaatori Piret Salmistu sõnul peab ehitusperioodil artisti meeskonna käsutuses olema ööpäevaringselt 4 minibussi koos juhtidega.

“Alates ehitusperioodi algusest, ehk teisipäeva hommikust on Lauluväljak külastajatele suletud ning kontserdiala valvab turvameeskond,” lisas kontserdi pressiesindaja Evelin Samuel.