23. Eesti Muusika Päevadele annavad Estonia kontserdisaalis ametliku avapaugu noored muusikud kontserdiga “Armastuse poeem”, edasi läheb teatepulk Sõpruse Kinole, kus tulevad suurel ekraanil esitamisele noorte heli- ja videokunstnike töödest sündinud süva-muusikavideolised sümbioosid.

Festival ongi sel aastal keskendunud eelkõige just noortele ja kõigele, mis seostub mängulisusega. Lisaks traditsioonilisematele kontserdielamustele toob festival Kultuuritehases lavale 20 tšellot, viib värviinstallatsioonid Niguliste kirikusse ja pakub publikule kuulamiseks kontserti, kus tuleb esitamisele ainult optimistlik nüüdismuusika. Kõige selle melu ja mängulisuse vahelt aga leiamegi Eesti muusika oma parimas väljundis.

Festivali programmis kõlavad mitmed uued ja huvitavad teosed Eino Tambergi, Jüri Reinvere, Sven Grünbergi, Timo Steineri, Tõnis Kaumanni, Ülo Kriguli, Tatjana Kozlova ning mitmete teiste andekate ja tunnustatud heliloojate sulest.

Samas on festivali kaasa tõmmatud ka suur hulk väga noori muusikuid erinevatest muusikakoolidest. Tallinna Muusikakeskkooli uue muusika ansambel teeb just selleaastasel festivalil oma debüüdi ja rohkem kui ühe kontserdiga on festivali programmis esindatud ka Georg Otsa nimeline muusikakool.

Nädalane kummardus Eesti muusikale jõuab oma finišisirgele neljapäeval, 10.aprillil samuti Estonia kontserdisaalis, kus festivali lõppkontsert on ühtlasi ka viimaseks ülesastumiseks Kaspar Putninšile Eesti Rahvusmeeskoori dirigendina.

Festivali Eesti Muusika Päevad korraldab Eesti Heliloojate Liit aastast 1979. Festival kestab 3.-10. aprillini.