Miks uue albumi tegemine võttis nii palju aega?

Eelviimase ja viimase albumi vahe oli tegelikult vaid viis aastat. Teiseks on hetkel muusikat ja esinejaid niigi palju.Ma ei taha lasta välja CD-sid 12 looga, mis ei tähenda midagi. CD peab olema kunstiteos, mille taga on uus sisu, shou ja suhtumine. Tahan, et uus album oleks midagi erilist.

Mida arvate Marilyn Mansonist?
Ma pole Marilyn Mansoni kunagi kohanud. Olen kõiki teisi kohanud peale tema. Arvan, et ta teeb head teatrit. Me kõik oleme kunagi teatriga alustanud, võtame näiteks sellise ansambli nagu KISS. Arvan, et ka publikule ei meeldiks näha muusikuid, kes seisavad laval niisama oma kingi vahtides. Publikule tuleb shoud pakkuda.

Kes on Teile jumalaks?
Olen kristlane kaheksa aastat olnud ja ma arvan, et see on väga unikaalne minu äri juures. Paljud bändid tulevad minu juurde näitama kui hirmsad nad on. Mina aga ütlen, et olge ettevaatlikud sellega. Minu ülesanne on meelt lahutada, mitte õpetada.

Kas Te kahetsete oma elus midagi?
Kahetsen väga oma alkoholilembust. Ma ei teadnud, et minust saab alkohoolik. Lapsed tahavad saada rockstaariks, osta omale Rolls Royce, omada ilusat tüdrukut, aga keegi ei taha saada alkohoolikuks. See lihtsalt juhtus nii. Ma ei teadnud, et ma olen alkohoolik kuni selle ajani, mil olin täitsa põhjas. Kolme albumi ja tuuri tegemise ajal olin nii suure alkoholi mõju all, et ei mäleta sellest ajast mitte midagi.

Te joote nii palju õlut. Kas see teie kehakaalule halvasti ei mõju?
Laval põletan ma palju kaloreid. Võin päev otsa õlu juua, aga juurde ei võta ma naelagi (453. 6 g). Olen väga õnnelik, sest võin süüa kõike ilma kilosid juurde võtmata.

Olete Te kunagi midagi Eesti rockmuusikast kuulnud?
Ei. Kas Eestis on ka oma rockigrupid (naerupuhang pressikonverentsil). Ma ei tea tõesti. Teil on kindlasti mõned head tegijad.

Kas Te olete Venemaal populaarsed?
Mängisime eile just Peterburis ja see oli hullumeelne. See oli suurepärane. Mulle see meeldis. Kõige parem rocki publik on muidugi Detroidis Ameerikas.

Kas Teil vene muusikute CD plaate on?
Meil on vaid Leningrad Cowboysi plaat (naerupuhang saalis). Nad näevad väga huvitavad välja oma soenguga. Ma isegi ei tea, kas nad on venelased. Nad on vist soomlased.

(Üks vene noormees toob saalist kaks kingitust Alice Cooperile: pudeli vene viina ja CD.) Ma pole 18 aastat joonud, aga ma võiksin seda näha küll. Annan selle bändile. Kuulan seda CD-d bussis siis.

Mis on teie shoude eesmärk? Hirmutada, meelt lahutada või midagi muud?
Ausalt öeldes kõike seda, aga ma ei usu, et publikut on enam võimalik shokkeerida. Ma ei usu, et rock 'n'roll on enam nii shokeeriv kui CNN'i Kosovo, Rwanda jms lugude kõrval. Reaalsusel baseeruvad laulud on palju hirmsamad. Ma ei usu, et see tulistamine, mis toimus Ameerika koolis, on kuidagi seotud video või muusikaga. Sel juhul hakkaksime me kõik üksteist maha laskma. Selle taga oli rohkem ikka nende inimeste psüühika.

Kui palju sarnaneb Teie päris mina Teie lava rolliga?
Ma püüan Alice'it oma eraelust täiesti kõrvale jätta. Alice'it on naljakas mängida, aga ma ei tahaks kunagi olla Alice väljaspool lava. Paljud mu head lapsepõlve tuttavad, kes on jäljendanud suuri staare nagu Jimmy Hendrix jt, on surnud. Kui ma ( Alice) tahan olla elav legend, pean end tegelaskujust lahku lööma.

Kas Teil on plaanis madusid lavale tuua?
Ei. See shou näeb välja teistmoodi. Lava näeb välja nagu vrakirusu ja meie oleme need ainsad ellujäänud.

Kas mõni madu on Teid kägistada ka püüdnud?
Madude puhul on huvitav see, et kuigi nad võivad selle laua pikkused olla, nad tapavad ainult siis kui neil kõht tühi on. Nad ei tapa vihast. Nad söövad ka ainult kord kolme kuu tagant. Me toidame neid ainult hotellitüdrukute ja groupy'dega (austaja).

Kui Cher või Madonna sooviks Teiega abielluda, kas Te teeksite seda?
Ausalt öeldes mu naine ei laseks mul seda teha. Me oleme olnud abielus juba 25 aastat. Mu naine oli baleriin mu luupainaja shous. Huvitav on see, et nüüd on ka mu tütar shous. See tüdruk, keda te näete täna õhtul arsti ja kõiki teisi tegelaskujusid mängimas, on mu tütar.

Mu seitsmeaastasel tütrel on aga kõige puhtam nägemus Alice Cooperist. Kui telekast näidatakse Alice Cooperit ütleb ta: "Vaata, seal on Alice Cooper." Siis me vaatame koos, mida see Alice teeb. See tegelaskuju pole kunagi koju tulnud. Ta pole kunagi rääkinud tütrega ega käinud temaga Mc Donaldsis. Ta saab aru, et ma mängin teda. Ta küsib, kas ma mängin Alice'it täna ja ütleb "Oh cool, that will be fun."

Mis on tuuri kõige raskem osa? Kas see paneb Teid närveldama?
Ei. Tegelikult ma tahaksin närvi minna, aga ma ei lähe. Ma olen väga kindel esinemistes ja bändis. Igal pool, Ameerikas ja Hiinas, publik reageerib ühtemoodi ja samades kohtades. Shou on kaunis universaalne. Esinemine on minu päeva tipphetk. Muul ajal päevast käin ma sisseoste tegemas, olen hotellis ja teen muid asju, aga kõige lõbusam on esineda.

Kas Te olete õnnelik?
Ma olen hetkel õnnelikum kui kunagi varem. Olen 52 aastane ja paremas vormis kui ma olin 20 aastat tagasi. Ma pole 20 aastat alkoholi tarbinud, pole suitsetanud ega narkootikume tarbinud. Shoude tegemine on nüüd palju lõbusam. Kolm last, suurepärane naine ja suurepärane bänd. Kirjutan seda, mida kirjutada tahan. Pole nagu millegi üle nurisedagi. Mängime sellistes kohtades, kus pole varem olnud.