Keysi klaveriballaad “Fall” saavutas esikoha kolmes kategoorias, võites muuhulgas aasta parima muusikapala tiitli, tema esikalbum “Songs In A Minor” võitis parima R&B albumi tiitli.

Neli Grammyt võitis produtsent T-Bone Burnett.

Aasta albumiks aga tunnistati filmi “O Brother, Where Art Thou?” (“Oo vennas, kus sa oled?”) heliriba. Plaadil esinevad nii 75-aastane bändžovirtuoos Ralph Stanley, bluegrass-muusik Alison Krauss ja kantriveretan Emmylou Harris ning see on esimene filmimuusikaplaat, mis sai Grammy pärast “The Bodyguardi” 1994. aastal.

Filmikantri ostutus edukamaks kui India.Arie “Acoustic Soulis”, Bob Dylani “Love and Theft”, Outkasti “Stankonia” ja U2 “All That You Can’t Leave Behind.”

U2 “All that You Can’t Leave Behind” pärjati aasta parima rokialbumi tiitliga ning samalt albumilt pärit lugu “Walk On” pälvis aastasalvestise muusikaauhinna. Lisaks pälvis U2 ka parima rokkdueti ja parima poppdueti auhinnad.

Lenny Kravitz tunnistati neljandat korda järjest parimaks meesrokkariks. Ta saavutas edu looga “Dig”. Parimaks naisartistiks kuulutati Lucinda Williams lauluga “Get Right With God”. Williams võitis Grammy juba kolmandat korda.

Grammy võitjate seas olid ka Bob Dylan, Eric Clapton, Christina Aguilera, Missy Elliot ja Nelly Furtado.