Alo Mattiisen sündis 22. aprillil 1961. aastal Jõgeval ning suri 30. mail 1996. aastal Tallinnas.
Mattiiseni looming on mitmekesine - ta on kirjutanud laule, filmimuusikat, teatrimuusikat, instrumentaalteoseid, suurvorme, telefilmide ja telelavastuste muusikat, kõige rohkem aga laule, kokku 86.
Tuntumad neist on "Ei ole üksi ükski maa", viis ärkamisaegset laulu ja "Emale".

Kontserdil lugusid "Vikerkaar" ja "Üksik puu" esitav lauljatar Maarja-Liis Ilus mäletab Alo Mattiiseni ennekõike läbi isamaaliste laulude.
"Usun, et iga eestlane võiks tema loomingut teada. Tore oleks, kui nooremad vaataksid salvestusi, kuidas tema lood Lauluväljakul kõlasid ja millise uhkusega neid kaasa lauldi," räägib Maarja-Liis.

Ivo Linna on Alo Mattiiseni kohta öelnud nii: "Kui kusagilt puutub kõrva-silma tuttav sõnapaar "Laulev Revolutsioon", siis küllap paljude vaimusilma kerkib esimesena Alo Mattiiseni kuju. Alo seismas laval näoga rahva poole. Pikk mees, pikad juuksed, habe ees, käed kõrgele tõstetud, otsekui messias, kes tulnud oma rahvast vangipõlvest päästma.
Kahtlematult 1988. aastal Laulva Revolutsiooni keskmesse tõusnud tema viis isamaalist laulu sellele kaasa ka aitasid. Nende laulude kullaproov aastatega aina tõuseb."