Lugu "No. 289" on kirjutatud 49 meeshäälele ja ühele megafonile, see sisaldab tektsti “Wenemaa ilmtingimata...loobudes” vene, inglise, prantsuse ja eesti keeles. Lause väljendab sõna-sõnalt Venemaapoolset lahtiütlemist Eesti Vabariigi territooriumist ja teoses põimub see Tartu Rahulepingu sõnalise piirikirjelduse tekstiga. Teose pealkiri "No. 289" pärineb dokumendinumbrist, mille Rahvasteliit lepingule omistas.

Teose autorid, ameeriklased Eugene Birman (helilooja) ja Scott Diel (libretist) lõid 2013. aastal maailma esimese finantsooperi. "No. 289", mis on nende teine koostööprojekt, on täpselt sama palju empiiriline kui kujuteldavad piirjooned maapinnal, iseseisvana täiesti apoliitline.

"Pole meie asi öelda, mis kellele kuulub, või mis peaks kuuluma," ütleb Birman ja lisab: "Aga ilma muusikata muutub kogu käesolev sündmus lihtsalt üheks faktiks ajaloos. Teosega "No. 289" elab lugu edasi ka järeltulevate põlvede jaoks."

Esiettekanne: Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia dirigeerimise eriala eksamikontsert, 1. aprill, Lauluväljaku klaassaalis.

Helilooja: Eugene Birman (USA)
Esitajad: Eesti Rahvusmeeskoor, dirigent: Benjamin Kirk (UK)
Libretist: Scott Diel (USA)