Hooandjas käib viimaseid päevi kampaania, mille eesmärgiks on koguda raha näituse tootmiseks, et tulemuseks oleks Eesti muusika vääriline ekspositsioon. Kõik annetustest muuseumile laekunud raha läheb ainult näituse tootmiskulude katmiseks. Nii nagu Eesti muusikud oma videos ettevõtmisele toetuse annavad, võib ka rahvas anda oma panuse sellesse ainulaadsesse ettevõtmisesse. Kunagi varem ei ole Eesti levimuusika ajalugu korraga eksponeeritud, nüüd on rahval võimalus see üheskoos ära teha.

Näitus "Vabaduse kõla! Eesti levimuusika lugu" annab edasi Eesti rahva, kultuuri, aga eelkõige muusika lugu, mis algas kahe sõja vahel. Eesti muusika on seotud riigi enda värvika ajalooga, teinud läbi kõik kerged ja rasked ajad. Popmuusika alustas peamiselt tantsuks ja meelahutuseks mängivate jazzansamblite ning 78-kordsete plaatide staaridega, käis läbi põrandaaluse jazzi-perioodi, toetas biitmuusika tõusu, puges läbi Horoskoobi Eesti rahva südamesse, sai korduvalt eluaegseid esinemiskeelde ning lõpuks tõi Eestile tagasi iseseisvuse.

Näitus jutustab seda edulugu läbi kõige olulisemate inimeste, ansamblite, heliloojate, sündmuste, mis kokku moodustavad Eesti Muusika Kuulsuste Koja - mille eesmärgiks on meie levimuusika kultuuripärandi hoidmine ja edasiandmine tulevastele põlvedele.

Anna projektile hoogu SIIN!