Kuressaare kontserdi näol on tegemist ajaloolise kontsertõhtuga, kuna maestro Raimonds Pauls ja Anne Veski ei ole varem koos esinenud. Maestro Raimonds Paulsi sõnul on Odessa-temaatikale pühendatud muusikal mitmel pool maailmas väga soojalt vastu võetud. "Oleme pisut ärevil, kuidas saarlased ja Saaremaa külalised meid vastu võtavad, kuid loodame, et Anne Veski abiga me jõuame publiku südametesse," ütles Pauls.

Kuressaare kõlakoda saab kontserdipäevaks erilise lavakujunduse."15. juuni 2012 saab linnapargi ajaloos oluliseks sündmuseks," lubavad kontserdi korraldajad. Paulsi ja Anne Veski kontsert toimub suure rahvadiplomaatia aktsiooni – „Ülemaailmne Odessiitide klubi esitleb: Odessa sõidab Tallinnasse", alapealkirjaga "Odessa sõidab Kuressaarde“ raames.

Kontsertõhtu produtsendi Villu Veski hinnangul on tegemist Saaremaa jaoks kaaluka sündmusega. "Maestro Raimonds Pauls, mitmete meile tuntud filmimeloodiate nagu "Pikk tee Düünides" ja hittlaulude autor ise vaatamata soliidsele eale on siiani hiilgavas loomingulises vormis," lausus Villu Veski."Just tema lauludega on end rahva südamesse laulnud Laima Vaikule, Alla Pugatshova, Valeri Leontijev. Mul endal on olnud au mängida maestro saateansamblis Moskva Kremlis, Peterburi Oktjabrskaja kontserdisaalis, Kiievis, Jurmala festivalil Novaja Volna.

"Veski sõnul on Paulsi kui olulise muusikafiguuri ja elava legendi kontserte alati saatnud "ennekuulmatu menu erakordne austuse oreool, seda nii muusikute, publiku kui meedia poolt". Villu Veski ei pea kuigi tõenäoliseks, et Raimonds Pauls Kuressaaret veel lähiaastatel külastaks. "See muudab kontserdi kindlasti ainulaadseks võimaluseks maestrot isiklikult kuulda ja näha," sõnas Veski.

13.-17. juunini toimuva rahvadiplomaatia aktsioon "Ülemaailmne Odessiitide Klubi esitleb: Odessa sõidab Tallinnasse" on vastuvisiit aasta varem toimunud Eesti ettevõtjate ja kultuuritegelaste tutvumisreisile Odessasse. Projekti käigus saabuvad Eestisse legendaarne kirjanik ja humorist Mihhail Zhvanetski, kunstnik Yuri Gorbachev, humorist ja näitleja Roman Kartsev, erudiit Boris Burda, legendaarse Odessa kirjaniku Isaak Babeli näitlejast ja dramaturgist pojapoeg Andrei Malaev-Babel ja palju teisi tuntud odessiite. Just Isaak Babeli loomingu ainetel sündis Raimonds Paulsi Odessa temaatikale pühendatud muusikal, mille fragmente kontsertõhtul näha saab.

Toimub mitu kunsti- ja fotonäitust, Odessa köögi nädal ja palju muud. Viis päeva kestev rahvadiplomaatia aktsioon toob Eestisse paarsada külalist. Ligi kahekümnest erinevast üritusest koosnev programm ei koorma maksumaksja taskut. Ürituse aitavad finantseerida ettevõtlikud Tallinna ja Odessa linnakodanikud ning see toimub Odessaga seotud inimesi koondava eksklusiivse Ülemaailmse Odessiitide Klubi egiidi all.

Raimonds Paulsi ja Anne Veski ühise kontsertõhtu piletid on saadaval Piletilevi müügipunktides. Esimesed 300 piletit on müügil soodsama hinnaga, 20 eurot. Hiljem hinnad tõusevad.