Peebo esitab koos kaassolistide ning Saksa telekanali MDR sümfooniaorkestri ja kooriga paavsti külalistele Beethoveni 9. sümfoonia, kirjutas Postimees.

Peebo kinnitas ajalehele, et esinejad on kontserdiks hoolsalt valmistunud. Viimased proovid olid kolmapäeval Saksamaal Dresdenis ning neljapäeval Vatikanis. Peebo sõnul valmib viimasest proovist CD-plaat, samuti salvestatakse reedene peaproov.

Lauljatar oli üllatunud, kui kuulis, et esinemispaigas Paulus VI kontserdisaalis, mida teatakse ka Aula Nervi nime all, on reserveeritud kohad 8000 külalisele. “See on tõsine väljakutse ja omamoodi ajalugu teeme me selle kontserdiga kindlasti,” ütles ta.

Paavsti ametisse pühitsemise pidustuste korraldajad on paigaldanud kontserdisaali vahetus läheduses asuvale Püha Peetruse väljakule hiidekraanid.

“Paavsti pidustustele on tulnud kohale sajad tuhanded usklikud, kes kontserti vabas õhus vaadata saavad,” kirjeldas laulja sügist Vatikanis.

Pidustustenädala ühe suurema kontserdi kannavad Eesti aja järgi kell 20.20 peale Saksa telekanalite MDR ja 3sat ning raadiokanalite üle ka teiste riikide, nagu Kanada, Ameerika Ühendriikide, Prantsusmaa, Malta, Hispaania, Portugali ja Albaania, televisioonid. Eesti Televisioonil tähtpäeva kontserdi ülekannet ega salvestuse näitamist pole seni plaanis.

Peebo nentis, et paavst Johannes Paulus II põdura tervise tõttu on reedeõhtuse kontserdi programmi pisut kärbitud. Nii esitatakse enne Beethoveni 9. sümfooniat varem plaanitud kolme loo asemel üksnes üks teos, Charles Gounod’ “Hymnus Pontificus”, mis on Vatikani riigihümn. Siis peab kõne kardinalikolleegiumi juht Joseph Ratzinger ning päras seda esineb MDR-i orkester ja koor.

Eestlanna valis aldipartiid laulma MDR-i sümfooniaorkestri praegune dirigent, inglane Howard Arman.

Peale Annely Peebo kuuluvad 9. sümfoonia solistide hulka Saksamaal elav soomlanna sopran Camilla Nylund, Austraaliast pärit tenor Steve Davislim ja saksa bass Ralf Lukas. Paavstile laulmise lepingutasu suurust ei soostunud lauljanna nimetama.