Plaadifirma TopTen pressiesindaja sõnul jõuab teine plaat kuulajateni sügisel ning kolmas Apelsini 30. aastapäevaks, mis on järgmise aasta mais.

Kollektiivi esimesel plaadil on lood aastatest 1976-1982 ning pala “Via Baltica” aastast 1994. Kokku on albumil 14 lugu.

Apelsini eestvedaja Tõnu Aare sõnul tahab ansambel tuua kuulajateni plaadid, mille lauluvalikut ning helikvaliteeti nad ei peaks häbenema ning mis võiksid jääda neist mälestuseks ka tulevastele põlvedele.

Lugude restaureerimist alustas ansambel mullu sügisel.

Ansambel Apelsin tuli eesti popmuusikasse 1974. aasta 12. mail, kui kollektiiv esines Eesti Televisioonis Mati Talviku juhitud meelelahutussaates “Suveõhtu” looga “Asuniku polka”.

Ansambli algneliku moodustasid Tõnu Aare (laul, kitarr), Jaan Arder (laul, bass), Harri Kõrvits (trummid) ja Ants Nuut (tromboon). Aastatega vaheldunud koosseisus on osalenud Ivo Linna, Mati Nuude, Priit Pihlap, Gunnar Kriik, Helmut Aniko, Jaan Kirss, Meelis Laido, Indrek Hiibus, Boris Lepsoo, Vladimir Sheripov, Henn Rebane, Aleksander Vilipere ja Hillar King.

Ansambli repertuaar ulatub rahvalikest lauludest rock’n’rollini. Teiste hulgas on tuntud lood “Jambolaya”, “Me armastame ooperit”, “Himaalaja”, “Sügistuuled”, “Aeg ei peatu”, “Viimane auruvedur”.