Dettmann on Berliini elektroonilise tantsumuusika laval olnud juba 1990. aastatest saadik. Alustas ta kunagises Ida-Berliini elektrijaama hoones asuvas Berghainis juba siis, kus see kandis veel Ostguti nime.

Hugo Mesi, kes Tallinna klubi Hall bookerina vastutab sealse programmi eest, ütleb et Dettmannis on tema jaoks sügavust. "Tema muusika on väga eripalgeline, sealt võib leida nii unelist pehmust kui metalset robustsust. Dettmannil on viiteid ka old school elektroonilisele muusikale," leiab Mesi.

Mesi sõnul on Dettmannil on praegu käsil Ida-Euroopa tuur, millega seoses pakuti esinemist ka klubile Hall. „Me suutnud seda alguses uskuda. Arvasime, et see on mingi pettus, sest Dettmann on niivõrd kuulus DJ. Aga tundub, et Tallinn ja klubi Hall on muutunud Ida-Eroopa, või vähemalt Baltimaade technomuusika üheks oluliseks keskuseks, kui meile selliseid võimalusi pakutakse,” märgib ta.

Klubi Berghain on ilmselt technoürituste kuulsaim toimumispaik maailmas. Paljude jaoks on see klubi teatud mõttes palverännakute sihtpunkt, kus uksel asetleideva tiheda sissepääsejate sõelumise himus tundidepikkuses järjekorras oodates südant väristatakse.

Tallinnas möödunud aastal avatud poolenisti underground technoklubi Hall on paljud nimetanud ka väikeseks Berghainiks. Hallis on veidi enam kui aasta jooksul üles astunud juba väga mitmed maailmakuulsad DJ-d: Ellen Allien, Regis, Mind Against ja teised. Dettmann ei ole muuseas esimene Berghaini DJ, kes Halli jõuab: augustis mängis seal muusikat ka Berghaini teine resident DJ Boris.