Metallica VIP paketi lunastajad saavad selle eest nii süüa, näitust kaeda kui ka bändiliikmetega kohtuda ning pilti teha. Nende jaoks on lava ees privaatne tsoon nimega Snakepit, ning lisaks sellele saavad need fännid kontserdialale sisse eraldi sissepääsust. Neid ootavad ka kingitused, näiteks autogrammidega kontserdi lugude nimekiri või vabalt valitud bändi T-särki.

Sel suvel esines Lauluväljakul ka rokkbänd Guns N' Roses, kelle VIP-piletid küll "kõigest" 999 eurot maksid, kuid fännid said selle eest ka vähem eksklusiivseid hüvesid nautida. Bändiliikmetega kohtumise asemel said VIP-fännid tutvuda tehnilise meeskonnaga, et mõista mida tähendab maailma suurima rokk produktsiooniga tuuritamine.

Kuid kui palju peavad suurimad fännid välja käima teiste maailmastaaride VIP-pakettide eest?


Beyonce ja Jay-Z

Abielupaar suundus sel aastal juba teisele ühisele tuurile, mille nimeks sai "On the Run ll". Kalleim pilet, mida fännid soetada said maksis lausa 1730 eurot. Kui arvate, et sellise summa eest saab nautida ka esinevate superstaaride seltskonda, siis eksite rängalt.

Fännid said selle summa eest kohtuda vaid Beyonce'i ja Jay-Z'd aitava meeskonnaga, parkida oma auto VIP-kohale, teha väike tuur backstage'is, külastada erikülalistele mõeldud baari (kuid joogid polnud tasuta!) ja teha pilte green screeni ees, mis jättis mulje nagu sa oleksid kohtunud laulja ja tema räpparist abikaasaga.

Canadian singer Bieber performs at the BRIT Awards at the O2 arena in London

Justin Bieber

Teismeliste tüdrukute ihaldusobjekt Justin tuuritas 2016. aastal mööda maailma ning tegi "Purpose Touri" raames lausa 162 kontserdit. Loomulikult pakkus Bieber oma suurimatele fännidele võimalust osta ka vähe vingem pakett, kui lihtsalt tavaline kontserdipilet. Lausa 1747 euro eest sai Biberiga lava taga mõneks hetkeks kohtuda ja pilti teha. Samuti viidi noored fännid backstage'i tuurile ja anti ka väike suveniir.

Britney Spears

Juba aastakümneid fänne hullutanud popiprintsess Britney küsib meet and greet piletite eest sama palju kui Metallica ehk 2200 eurot. Selle eest saab lauljannaga pilti teha, käia lavatagusel tuuril ning suveniiriks saadakse uhke Britney autogrammiga poster. VIP fänne lastakse soovi korral esinemispaika ka varem sisse.

Demi Lovato

Demi Lovato

Endine Disney täht tegi 2015. aastal ajalugu, kui tema tuuri VIP-piletid 5225 euro eest müüki läksid. Nimelt tegi selline hind Lovato eksklusiivsetest pakettidest kõige kallimad Austraalia ajaloos müüdud VIP-piletid. Selle eest sai teha lauljannaga küll pilti ja vaadata ka tema riietusruumi, kuid VIP-paketi ostmine piletit kontserdile ei taganud.

BTS

Korea poistebänd BTS võib olla enamikele eestlastele täiesti tundmatu nimi, kuid noored on endale juba USAs teinud nii kõva nime, et võivad VIP piletite eest küsida lausa kuni 7000 eurot.

Fännid saavad selle raha eest näha privaatset eelšoud (mis on tegelikult bändi heliproov), nautida toite-jooke ja seista/istuda lavale lähemal, kui teised kuulajad. Bändiga aga selle raha eest enamikel juhtudel privaatselt kohtuda ja pilti teha ei saa.