Nikolaj Andersenil on ühemehebänd – ta laulab, mängib korraga rütmipille ja isemeisterdatud kolmekeelset kitarri, mida mees ise päris kitarriks ei pea. Kitarri meenutaval instrumendil oli väikeste veinipudelit vineerkastist valmistatud kõlakast, tavalisest lauast välja lõigatud kael, vana kitarri helipea ja kolm kitarrikeelt. Häält teeb aga selline üliodavalt valminud instrument just sellist, mis Anderseni muusikastiiliga suurepäraselt sobib.

Andersen astub üles ka Augustibluusi raames laupäeval kell 15 Haapsalu raudteejaamas, millele eelneb festivali programmi kuuluv õpituba Haapsalu Kultuurikeskuses. Andersen mängib Mississippi deltast pärit hill country bluusi, mille viljelejaid on Eestis vaid üksikuid. Taanlane käib bluusi mängimas peamiselt Euroopas, kuid ka Ameerika Ühendriikides, kus on bluusi ja kogu rockmuusika juured.

Festival Augustibluus toimub 16. korda. Sel reedel ja laupäeval astub Augustibluusi lavadel üles kokku üle 20 ansambli ja esineja kokku 9st riigist.
Festivali peaesinejaks on USA-st pärit bluusilegend Omar ent Dykes, kes astub üles reedel koos Eestimaise Compromise Blue-ga. Festivalipassid on müügil Piletilevis ja Statoilis ning enne kontserte kohapeal.