Costa Ricalt saabuv legendaarne kitarrist, Ultima Thule asutajaliige Slavka Kobrin on formeerinud oma projekti Straight From The Jungle, kuhu kuuluvad solistid Lea Liitmaa, Tanel Padar ja Emil Rutiku, trummar Peeter Jõgioja, Harmo Kallaste klahvpillidel ning saksofonistid Virgo Veldi, Margus Männa ja Siim Aimla.

Esinejate nimekirja on lisandunud ka Taanist pärit ühemehebänd Nikolaj Andersen. Andersen laulab ja mängib korraga rütmipille ning kolmekeelset isemeisterdatud kitarri meenutavat instrumenti, millel on vineerkastist valmistatud kõlakast, tavalisest lauast välja lõigatud kael, vana kitarri helipea ning kolm kitarrikeelt. Andersen mängib Mississippi deltast pärit /hill country /bluusi.

Kodumaine Compromise Blue astub üles koos festivali kuulsaima väliskülalisega, kelleks on USAst Mississippist pärit laulja ja kitarrist Omar Kent Dykes. Bluusimaailmas tuntud nimi mängib texase bluusi, rock'n'rolli ja bluusrocki. Dykes on ansambli Omar&The Howlers asutaja ja juht.

Reede õhtul astub piiskopilinnuse lavale The Fabulous Thundebirds Tribute Band, mis on eesti bluusmuusikute poolt spetsiaalselt Augustibluusi jaoks kokkupandud projekt, solistiks Airi Allvee. Suurepärase muusikaelamuse tõotab pakkuda ka prantsuse juurtega Texasest pärit lauljatar Nina van Horn, kes saabub Haapsallu oma kontserttuuri raames Šotimaalt.

Põhjanaabreid esindab festivalil Wentus Blues Band, kelle kohta maailmakuulsa The Fabulous Thunderbirdsii laulja Kim Wilson on öelnud: Need kutid mängivad sellist rhythm&bluesi, mille üle tunneks Ameerika uhkust.

Lisainfot leiab festivali kodulehelt. Festivalipassid on kuni juuni lõpuni müügil soodushinnaga Piletilevi müügikohtades ja Statoili teenindusjaamades.
Festivali korraldab Haapsalu Kultuurikeskus koostöös LAG Muusikaagentuuriga. 2008. aastal valiti festival Augustibluus Läänemaa suurimaks kultuurisündmuseks.