Kuula 22. oktoobril Raadio 2 eetris olnud "Balti Skene" saadet:

Nende lugu algas aastal 2004. Bändi nime, mis eesti keeles tähendab "täideviidud õnn", mõtles välja Reinis Sejans. Reinis on tänaseks küll lahkunud, kuid ehk teavad mõned teist tema praegust bändi, Instrumentit. Oli tülisi, oli kaklusi, nii liikmete endi vahel, kui ka naiste pärast, kuid pärast kahe-aastast seebiooperit formeerus jäädav Laime Pilniga koosseis. Bändi kõik neli liiget on muusikalise kõrgharidusega. Laulja Ervins ning kitarrist Marcis on ka ise õppejõud Läti esimeses rokkmuusika koolis.

Ning sealt see tuli – Laime Pilniga esimene kontsert. Ja missugune veel! Kutid sõna otseses mõttes visati ligi 3000-pealise publiku ette, et soojendada Läti legendaarset rokkbändi „Perkons“ nende 25. sünnipäevakontserdil. Peagi hakkas bänd juba tõsiselt kontserte andma ning pälvis oma võimsate livede tõttu palju tähelepanu. Kuid just 2008 oli Laime Pilniga jaoks läbimurde aastaks. Bänd võitis kõigepealt „Coca-Cola Soundwave powered by MTV“ võistluse ja hiljem Baltimaade parimate rokkbändide võistluse „Rock Legion“. Tänu kokakoola-võistlusele esineti ka ühel Poola suurimal muusikafestivalil „Coke Live Music Festival“. Järgmisel aastal soojendas bänd Vene supergruppi „Mumiy Troll“ ja viimaks, 2011. aastal, anti välja ka oma esimene stuudioalbum nimega „Dual“.

See mahukas rokenrolli teekond on Laima Pilnigale toonud hulganisti kontserte nii Eestis, Lätis, Leedus, Poolas ja Ungaris. Esinetud on festivalidel nagu Positivus, SummerSound, Fonofest, Baltic Beach Party, Rock Nights festival Leedus ja Lelle festival Eestis. Nüüd, aastal 2013, töötab bänd oma järgmise albumi kallal. Täna mängin teile sellelt peatselt ilmuvalt plaadilt lugu nimega „On the Road“, mis on laulja Ervinsi isiklike rännakute ja otsingute põhjal kirjutatud.

Kuula Balti Skene saateid Raadio2-s igal esmaspäeval ja teispäeval kell 17.10 saates Pleier.