10 aastat tagasi, 9. mail 2010 astus Estonian Voices Estonia kontserdisaalis esmakordselt lavale. Toona oli ansamblis viis liiget - Kadri Voorand, Mirjam Dede, Mikk Dede, Ott Kartau ja Ott Kask ning kõlas lugu "Eriline".

Eeloleval laupäeval, taas 9. mail, tähistatakse selle sündmuse suurt juubelit sel samal laval koostöös Eesti Kontserdi ja Elisa Stage’iga, et otseülekande vahendusel jõutakse võimalikult paljude inimesteni.

"Soovime seda tähistada koos kõikide fännide, sõprade ja toetajatega," avaldas bänd.

Estonian Voices sündis Jazzkaare ning Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 algatusel eriprojekti raames koostöös legendaarse vokaalansambli M-Pact'i solisti ja arranžeerija Britt Quentiniga.

"Estonian Voices on sündinud a capella armastuse rüppe ja on esimesest proovist peale kantud elevustundest inimäälte harmoonilise kooskõla vastu. See tunne pole kuhugi kadunud. Küll aga julgen väita, et need tuhanded koosveedetud tunnid on selle ansambli arengusse andnud märkimisväärse panuse,” meenutab Kadri Voorand, grupi loominguline liider ja enamasti ka vokaalseadete autor.

10 aasta jooksul on läbitud värvikas ja pikk tee koos mitmete suurepäraste artistidega, kellega koostöö on viinud rahvusvahelistele lavadele. Samuti on eksperimenteerimislembene Estonian Voices ka ise kasvanud ning toimunud on muudatusi nii koosseisus kui ka repertuaaris.

10 aastat hiljem astub lavale kuus säravat lauljat: Mikk Dede, Rasmus Erismaa, Maria Väli, Mirjam Dede, Aare Külama ja Kadri Voorand.

Eesti viimase aastakümne säravaima vokaalansambli kauaoodatud debüütalbum "Ole hea" pälvis Eesti Muusikaauhindade 2015 aasta parima jazzalbumi tiitli. 2016 aastal valiti Estonian Voices parimaks jazzansambliks. 2018. aasta sügisel ilmus vokaalkuuiku teine album "Taat läks lolliks", mis pälvis samuti Eesti Muusikaauhindade aasta parima jazzalbumi tiitli 2018.

Mitme auhinnaga pärjatud seksteti Estonian Voices muusika hõlmab jazzi, klassikalist muusikat ja folki. Repertuaar koosneb originaalloomingust rahvamuusikani, põimides vahele ka mõned pophitid.

Estonian Voices juubelikontsert koostöös Eesti Kontserdiga toimub laupäeval, 9. mail kell 20.00 Elisa Stage vahendusel.