Americana:  bluesrock'n'roll, kantri ja bluegrass

“Americana on minu jaoks väljend, millega bluesi, rock'n'rolli, kantrit ja bluegrassi ehk Ameerika roots muusikat ühe nimetuse alla panna üritatakse,” selgitab ta Publiku küsimusele peale, mis kategooria see selline üldse on. "Nii et see on siis põhimõtteliselt Ameerika folk?" uurime veel. "Eeee...ei. Mitte päris. Võrreldav jah, aga ma pigem ei paneks neid ühte patta," naerab Laur.

"Grammy on siiani võitnud Arvo Pärt, Tõnu Kaljuste ja Tiia-Ester Loitme," loetleb ta. "Päris hull on olla selle seltskonnaga isegi samas lauses ära mainitud," nendib ta tagasihoidlikult, ent ei julge selle üle spekuleerida, kas võit võikski neile laekuda. Tema kinnitusel on Sturgill Simpsoni näol igatahes tegu hämmastava edulooga, kuna enamus kontserte on välja müüdud, samuti ka plaat. Ja kui võitu ei tule, on Laur sellegipoolest oma Ameerikas veedetud aja jooksul teinud läbi uskumatu teekonna, andnud sadu kontserte ja tutvunud kolme telegigandiga  — Conan O'Brien, Jimmy Fallon ja nüüdseks televisioonist lahkunud David Letterman. Ees seisab veel Seth Meyersi show.

Veel mõned päevad ja siis koju...ning otse lavale!

“Tuuri on praeguseks alles jäänud alla nädala, siis tulen korraks kodumaale, et jõulud pere ja sõpradega veeta," tutvustab Laur oma plaane. Ta ei jõua juba ära oodata, et saaks korra kodus olla, sest on mööda ilma ringi sõitnud juba alates augusti algusest. Muide, noor pillimees sattus septembris ka Euroopasse, kus astus üles Oslos, Bergenis, Stockholmis, Kopenhaagenis, Londonis, Bristolis, Liverpoolis, Gatesheadis, Dublinis, Glasgows ja Corkis. 

"Euroopa kontsertidele kogunes muide üllatuslikult palju eestlasi, see leevendas veidi koduigatsust. Eestis ma väga pilli kätte võtta ei tahaks, teen seda vaid korraks, et anda kaks kontserti koos oma armsa bändi Dramamamaga — 13.detsembril esineme Rockstarsis ja 16.detsembril Genialistide klubis. Nii et põhimõtteliselt lennuki pealt otse lavale. Nagu tavaliselt!” muigab ta. Proovi ei jõua poisid enne kontsert teha, kuid Laur loodab, et ta roki- ja bluesivõimed pole vahepeal rooste läinud.

Kuula Sturgill Simpsoni plaati "Metamodern Sound In Country Music":

Lettermani show:

Conani show:

Falloni show: