Kontsertturneel on kaastegevad tähelepanuväärsed maailmas tuntust pälvinud noored andekad jazzmuusikud. Trompetil Sean Jones, saksofonil Alex Han ja löökpillidel Ronald Bruner Jr ning klahvpillidel Frederico Pena.

Marcus Millerit peetakse andekaks multiinstrumentalistiks, kuid erilist tähelepanu väärivad mehe tehnilised oskused tema põhiinstrumendil – basskitarril, olles paljudele tänapäeva basskitarristidele suureks eeskujuks.

Tunnustatud kitarrist Raul Vaigla rääkis Publikule, mida Marcus Milleri looming tema jaoks tähendab:

Mida ütleb sulle nimi Marcus Miller?
Kõigepealt ikka seda, et tegemist on suurepärase basskitarristiga, kes vaieldamatult on üks maailma tuntumaid omal instrumendil.
    
Kas, ja kui jah, siis kuidas on Marcus Miller Sind basskitarristina inspireerinud?

Kindlasti on ta mind inspireerinud mingil moel. Olen tema niiöelda fänn 80ndate algusest, kui ta produtseeris Miles Davise plaadid ("Man with the horn" ja We want Miles", hiljem "Tutu" jne.) Ma arvan, et mul ei lähe see kunagi meelest, kui olime Jaak Joala ja ansambel Radariga Aafrikas 1982. aastal ja sattusime plaadpoodi, kus müüdi "We want Miles" plaati. Palusime seda kuulata ja
kohe, kui kuulsin esimese loo (Jeanne Pierre) bassigroove'i ja soundi, võttis kõrvad kikki küll. See oli minu esimene muusikaline kohtumine Marcus Milleriga.

Kuidas kirjeldaksid Marcus Millerit bassimängijana?
Kindlasti on ta kõige rohkem tuntud kui sellise groove'i, funki mängijana. Ta valdab väga hästi pöidlatehnikaga(slap) mängimist. Aga ta ei tee sellest tsirkust, nagu see on paljudel selle stiili mängijatel kombeks, lihtsalt kiiresti klõbistada.Vaid teeb minu meelest seda väga hea maitse
piires. Ja mis mind eriti köidab, ongi see groove, pulss, rütm, sound ...

Samuti on suurepärane fretless (ilma krihvideta) bassimängija, väga ilusa tooni ja meloodise
mängustiiliga.

Mis teeb Marcus Milleri basskitarristina eriliseks?

Ma usun,et eriliseks teeb see, et tema mängustiili võib ära tunda tuhandete seast. Ta on loonud täiesti oma soundi, ma arvan ka, et mängustiili. Selliseid mehi Maarjamaa pinnale eriti ei satu, nii et isegi need, kes eriti basskitarri fännid ei ole, saavad seda olema, pärast tema kuulmist.