Aasta parima salvestuse auhind läks aga üllatuslikult Inglise ansamblile Coldplay laulu eest “Clocks”, aasta albumi auhind hip-hop duole OutKast ning aasta laulu auhind soulikuulsusele Luther Vandrossile laulu eest “Dance with My Father”.

Parima uue artisti preemia võitis Evanescence, kellele läks ka parima hard rocki esituse auhind.

Knowles, räppar Jay-Z, OutKast ja produtsent Pharrell Williams kandideerisid Grammydele kuues kategoorias.

Knowles, kes kandideeris samuti parima loo auhinnale, kinnitas tseremoonial, et ei tunne Coldplayle kaotamise pärast pettumust, kuna on nende laulust vaimustuses.

Coldplay solist pühendas võidu kadunud kantrilauljale Johnny Cash ning demokraatide võimalikule presidendikandidaadile John Kerryle.

Knowles võitis parima R&B albumi auhinna plaadi eest “Dangerously in Love” ning parima R&B naislaulja auhinna. Ühe auhinna võitis Knowles koos elukaaslase Jay-Z-ga laulu eest “Crazy in Love” ning veel ühe dueti eest soulikuulsuse Luther Vandrossiga (“The Closer I Get To You”).

Vandross võitis kokku kolm Grammyt, nagu ka Alison Krauss. Kaks Grammyt võitsid teiste seas Eminem, rockgrupp White Stripes, saksofonist Wayne Shorter ja Justin Timberlake.

Grammy auhinna võitis teiste seas ka USA ekspresident Bill Clinton, kuid siiski mitte oma saksofonimängu eest.

Clinton, endine Nõukogude Liidu juht Mihhail Gorbatšov ja Itaalia filmitäht Sophia Loren võitsid Grammy lastele mõeldud plaadi “Prokofjev: Petja ja hunt/Beintus: Hundijäljed” sõnalise osa eest.

Grammyle kandideeris ka Clintoni abikaasa senaator Hillary Clinton oma mälestuste “Living History” audioraamatu versiooni eest, kes siiski auhinda ei saanud.