Sunday Telegraphi andmeil on söör Paul McCartney, George Harrison ja Ringo Starr 360-leheküljelist "Biitlite antoloogiat" kirjutanud juba kuus aastat ning teos peaks USA-s ja Suurbritannias ilmuma sügisel.

Lehe andmeil annab raamat parima ülevaate biitlite elust popi valitsejatena 1960ndatel.

Ühegi eksbiitli kommentaari pole õnnestunud saada.

Sunday Telegraphi andmeil paljastab umbes 50 naela (1300 Eesti krooni) maksma hakkav raamat seiku biitlite uimastisõltuvusest, seksiseiklustest, vastuoludest ja laialiminekust 1970. aastal.

"See hajutab mõned müüdid... kuna alates 1963. aastast on iga Tom, Dick ja sõbra sugulane biitlite kohta raamatuid kirjutanud," sõnas McCartney ajalehe teatel.

Neljandiku raamatu tuludest saab neljanda eksbiitli, 1980. aastal mõrvatud John lennoni lesk Yoko Ono, kuigi ta pole teose koostamises osalenud, lisatakse artiklis. Tuluks ennustatakse ligikaudu miljard naela (25,6 miljardit Eesti krooni), teos on plaanis tõlkida enam kui kümnesse keelde.

Muuhulgas kummutab raamat veendumuse, et The Beatlesi ajas laiali McCartney. Raamatust selgub hoopis, et Lennon lahkus grupist esimesena, alles kuid hiljem teatas McCartney aga ametlikult laialiminekust.

Ka selgub raamatust, et biitlid keeldusid 1996. aastal 110 miljoni naela (2,8 miljardi Eesti krooni) suurusest pakkumisest anda 17 kontserti USA-s, Saksamaal ja Jaapanis.

McCartney (57), Harrison (57) ja Starr (59) on raamatu jaoks kogunud ka 1200 fotot, millest suurem osa on varem avaldamata, kirjutas Sunday Telegraph.