Birgit Õigemeele jaoks on jõulud aasta ilusaim aeg ning jõulukontserdid on lauljatarile ühed südamelähedasemad. Juba kolm viimast aastat on Birgiti osalusel toimunud hulgaliselt väljamüüdud jõulukontserte, sel aastal üllatab ta taas uue repertuaariga.

„Oleme kava koostanud nii, et kuulajale oleks meie kontsert tõeliselt nauditav esimesest loost kuni viimaseni. Kavast ei puudu kõigi poolt armastatud jõuluklassika kui ka vähemtuntud, aga samas ilusa jõulumuusika. Fantastilised lauljad ja vägagi eripärane instrumentaalkoosseis moodustavad kahtlemata imelise terviku ning loodetavasti täidavad kuulajate südameid veel kaua pärast kontserti,“ kommenteeris Mihkel Mattisen.

Kontserdisari toetab Voose külla ainulaadse multimeediaekspositisooniga varustatud ja kultuuriliselt väärtusliku Eesti Ajaloo Hariduskeskuse loomist rootsiaegsesse kõrtsihoonesse ning läbi selle ühe Eesti küla taaselustamist.

„Me näeme hariduskeskuse toetamises pikemaajalist perspektiivi,“ ütles Mattisen. „Tihti eksponeeritakse jõulukaartidel imelisi eesti külasid lumiste väljade ja kenade talumajdega. Romantilised postkaardikülad aga hääbuvad ja elanikud põgenevad nendest parematele jahimaadele. Toetades Vooset soovime aidata ühele Eesti külale taas elu sisse puhuda,“ kommenteeris Mattisen.

„Jõulud südames“ saabki alguse 5. detsembril kontserdiga Voose rahvamajas, selle kontserdi kogu tulu läheb hariduskeskuse loomise toetuseks.