Wife for Sale VS Jolly Good

U: Stuudio, kus me eelmise plaadi ("Wife for Sale") salvestasime, läks pankrotti - Blindi pärast vist ! Ega seal peale Terminaatori, Ivo Linna ja Blindi muud ei tehtudki. Ühte eurolaulu vist ka.
"Wife for Sale'ga" tahtsime taotleda midagi erilist, välja tuli aga muusikaline puberteet. Kokkuvõttes läks asi liiga keeruliseks ja albumi kompaktsus kannatas. Uuel plaadil on lood selgema ülesehitusega ja ega me pressinudki ühte laulu liialt palju ideid. "Jolly Good" on kokkuvõttes ka palju karmima olemusega, kohe igas mõttes.

J: Eelmine plaat oli jah muusikaline puberteet, samas oli ka trend selline. "Jolly Good" on lihtne, meloodiad on head, natuke on lisatud elektroonikat, mida on endalgi huvitav kuulata. Aga me ei otsinud mitte ainult uusi sounde, vaid ka unustatud vanu.

Uus ilma uuendusteta

U: Ajame ikka vana rida. Idee on sama, aga trendikaid vigureid oleme muidugi kasutanud. Ma pean silmas digitaaltehnilisi soundiefekte. Ei pea olema uuenduslik, küll aga muidu tasemel. Kui mõni lugu hakkab valmima, võrdleme seda samal aastal välja antud lääne muusikaga ning ta ei tohiks halvemini kõlada.

J: Vot Blind on selline asi, et teda ei saagi kellegiga võrrelda. Võibolla on ta nagu Metallica või Queen või… igatahes küllalt iseseisev ja omamoodi…

U: (Joelile)Ära nüüd päris jalgratast ka leiuta, sest meie loomingust on mingil määral läbi käinud kogu pop-muusika. Blind on segumahl!

J: Ilmselt meie puhul ei pääse ka keegi paralleelide tõmbamisest lääne artistidega.

U: Ma julgeks siinkohal, kui palju muusikaga tegelenu, nii subjektiivselt väita, et otseseid analooge meil ei ole. Hea võrdlus oleks, et "kõlab nagu mingi hea lääne bänd, aga natuke paremini"!

J: Ideed on nagu biitlitel ja teostus nagu Ramones'el….

U: (Joelilt) Mismoodi ta nüüd Ramonese teostus on?

J: Ma ei saa ise ka aru…

Ei mingit plagiaati!

U: Võin käe südamele panna ja öelda, et kui tuli Green Day esimene hitt "Basket Case", siis küsiti, et kas te Green Dayd olete kuunud - kõlab täpselt nagu Blind! Esimeseks emotsiooniks oli kadedus! Minu suurimad iidolid on alati olnud Briti bändid, Blind tervikuna kõlab ega tugeva Ameerika aktsendiga.

Voyage Voyage

J: Otsisime ühe sõbra sõjaväkke saatmise peo jaoks mängitavaid kavereid ja siis tegime "Voyage Voyage" ära. Tagasiside oli vägagi positiivne.

U: Vahel on meil proovid asjalikud, kus teeme omi lugusid paremaks , vahest läheb asi aga süldiks kätte ja hakkame mingeid vanu lugusid tegema.

J: See lugu (Voyage Voyage) oli omal ajal ikka üks väga kõva lugu! Kaverdamine ise on aga kahe otsaga asi - tulemus võib tulla odav, võib tulla mitte-odav. Näiteks ABBA-kaverdamine on odav.

Tehniline tugi

U: Heade soundide taga on põhiliselt mees, nimega Alo Jaanivald (mees, kes tegeleb näiteks ka Claire's Birthday ja Dallas'e heliga - DELFI). Ta on hingega asja juures ja seejuures küllalt objektiivne, sest tal puudub läbikukkunud muusiku karjäär ning lisaks tegeleb ta ka selliste asjadega, mis otseselt tema ülesannete hulka ei kuulu.

J: Sonogrammi(plaadi tootja) alla kuulumisest on ka kõvasti abi, sest enne pidime ise ka kõigi muusikaväliste asjaasjamistega vaeva nägema.

Eesmärk

U: Üks "tõsine plaadimüügirekord" on Eestis 6 (loe: kuus) plaati, mis kuulub ühele 5-aasta tagusele naisartistile. Ülejäänud CD-dest laoti lauajalad…

Lisaks Blindi uue albumi "Jolly Good" esitlus toimub 31. märtsil Tallinnas, Ruby Tuesdays, algusega kell 21.

Lähiajal võib Blindi veel kohata Pärnu-Jaagupis, Green Stage Festivalil(9. aprillil),2 korda Tudengite Kevadpäevadel ja mitmetest tele- ja raadiosaadetes. Hoidke silmad-kõrvad lahti!

Muusika on avaldatud omaniku loal!