"Olen Metallica kontserdil ja see on vapustav asukoht siin Raadil. Juba praegu tundub, et tuleb Eesti üks kõigi aegade vingem kontsert. Vapustav atmosfäär. Super. Olen sõnatu, kui vinge asukoht leiti kontserdile," kirjutas Delfile üks lugeja enne suurt showd.

"Isegi Annelinna oblastisse on välja kosta," lisas teine.

"Viimase 10 aasta parim show Eestis! Fantastiline show,
koht ja publik," kirjutas kolmas.

Metallical on kombeks lavale hilineda, ei pääsenud väikesest ootamisest ka Tartu publik. Bänd saabus hõigete ja marulise aplausi saatel lavale pool tundi pärast ametlikku algust. Kuid väike ootamine tasus ennast kuhjaga ära, mehed olid suurepärases vormis ja ei teinud mitte mingeid kompromisse.

Eriline hetk eestlaste jaoks saabus kontserdi keskpaigas, kui viivuks võeti tempo maha ja esitati üks kohalikule publikule oluline laul. Kitarrist Kirk Hammett ja bassist Robert Trujillo esitasid Vennaskonna igihaljast hitti "Insener Garini hüperboloid". "Te peate seda kaasa laulma, sest see on teie keeles," sõnas Robert Tartus.

Publiku heameeleks ei piirdunud kogenud muusikud vaid oma instrumentidega, vaid asusid ka sulaselges eesti keeles laulma. Loomulikult tõmbas selline suur austusavaldus Eesti muusikale ka publiku valjuhäälselt kaasa ümisema.

Erikülalistena astusid üles Rootsi bänd Ghost ja Norra punt Bokassa.

Vaata kontserdiblogi ja galeriid linnas toimuvast melust allpool, ülalpool näed galeriid sellest, mis toimus laval!

Hea lugeja, saada meile ka oma suurkontserdiga seonduvaid tähelepanekuid ning pilte aadressile vihje@delfi.ee!

Tartu kontserdi ametlik hashtag on #MetinTartu